Stenhårt sommarjobb för Eliasson

Ett tufft omställningsår i England. Med en annan trygghet och en stenhård träningssommar bakom sig ska Niclas Eliasson, 22, visa att han håller i The Championship.

4 augusti 2018 08:00

Premiär.

På lördagen kastar sig Bristol City med Niclas Eliasson som högaktuell startspelare ut i seriespel hemma mot Nottingham Forest.

Trots att det bara blev tre starter debutåret möter IFK Norrköpings före detta mittfältare Championship-säsongen med en positiv känsla.

LÄS MER: "Det är ett stort steg att komma hit från den svenska ligan".

Anledningen?

Ett kopierat framgångsrecept från tiden i "Peking".

– Under uppehållet i november–december i Norrköping bestämde jag mig för att köra extra. Öka träningen. Det gav resultat. Det gick bra i Svenska cupen och höll i sig in i allsvenskan. Den här sommaren gjorde jag samma sak på semestern i Falkenberg och Brasilien. Vi hade ett program att följa men det blev en hel del på egen hand med, både på gymmet och med Falkenbergs A-lag, berättar Eliasson för Sporten.

När Bristol startade upp träningen efter sju veckors semester var mittfältarens testvärden i topp.

Managern Lee Johnson har noterat sin trimmade svensk och uppmuntrat med speltid i träningsmatcherna.

– Jag har fått spela 90 minuter i princip varje match på försäsongen och har fått mycket beröm. De känner att jag är starkare och bättre än förra säsongen. De har inte sett mig bättre och det är positivt. Kul att höra. Förhoppningsvis kan jag fortsätta leverera under säsongen och hamna i ett bra stim, fortsätter Eliasson.

Som har stora förväntningar på sitt andra år utomlands.

LÄS MER: "Sidosatt Eliasson känner ingen stress"

– Nu vet jag hur vardagen ser ut och fungerar. Jag pratade med Jens (Gustafsson, IFK-managern) om att det är en stor skillnad när man känner en större trygghet. Jag flyttade själv till England. Nu är jag mer bekväm. Det påverkar mycket.

Var det nära att du lämnade när du inte fick spela?

– Spela vill man alltid. Speciellt när man kommer ifrån en bra säsong som jag gjorde i Norrköping men jag kände att jag behövde tid att gnugga på. Köra ned huvudet, åka till träningen varje dag och göra mitt bästa. Jag gjorde samma sak i AIK när jag inte fick spela. Man får resultat om man krigar på. Man har nytta av jobbet man lägger ned. Jag har tålamod.

Bristol Citys inledning på fjolåret var lika bra som fortsättningen blev motig.

Topplacering runt jul men sedan rasade laget i Championship-tabellen.

– Kan vi hålla ut så har vi bra chanser att slåss om en Play Off-plats men den här serien är ingen promenad i parken. Det är mycket matcher, varje tisdag och lördag. Men jag tycker vi står bra rustade, anser 22-åringen.

Premiäromgången

Fredag: Reading–Derby.

Lördag: Ipswich–Blackburn, Birmingham–Norwich, West Bromwich–Bolton, Bristol City– Nottingham, Brentford–Rotherham, Millwall–Middlesbrough, Wigan–Sheffield W, Preston–QPR, Sheffield U–Swansea.

Söndag: Leeds–Stoke.

Måndag: Hull–Aston Villa.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung