Säsongen över för Vargarna trots segern

Det blev succé och vinst för inlånade Ludvig Lindgren – men ändå tog Vargarnas säsong slut. "Jag klantade till det lite", sa Lindgren.

Kim Nilsson. Går det att hitta någon mer pålitlig poängplockare på Ica Maxi Arena?

Kim Nilsson. Går det att hitta någon mer pålitlig poängplockare på Ica Maxi Arena?

Foto: Johny Daagh

Speedway2019-09-05 22:10

Eftermiddagens regn över Norrköping ställde till det och matchen blev 40 minuter försenad.

Vargarna hade den tuffa utmaningen att vända 14 poäng från det första semifinalmötet mot Griparna i allsvenskan.

Mathias Törnblom var tillbaka ioch i sista stund hade man även gjort klart med inlånade Ludvig Lindgren, bland annat för att täcka upp för skadade Viktor Bergström.

Lindgren var med och gav Vargarna en kanonstart i det första heatet. Seger för nyförvärvet som i par med Joel Andersson ordnade 5–1.

Men Griparna kvitterade direkt i reservheatet. Törnblom var mindre lyckad när han vurpade i ledning i sin första start för kvällen.

Men Vargarna drog ifrån så sakteliga ändå, inte minst tack vare Lindgren som öppnade med tre heatsegrar. Efter sju heat var ställningen 24–18 och nästan halva försprånget var uppätet. I nästa paus, efter tio heat, ledde Vargarna med åtta poäng efter nio poäng var från Kim Nilsson och Ludvig Lindgren.

Det blev rävspel från lagledarna med strykningar och toppningar i avgörandet. Griparna kastade in stjärnorna Peter Ljung och Oliver Berntzon i det tolfte heatet. Det slog väl ut. Femettan gav välbehövlig luft för gästerna.

Heat 13 bjöd på grym dramatik med ideliga platsväxlingar mellan Nilsson, Lindgren och Ljung. Det slutade med en trea för Nilsson, två poäng till Ljung och en pinne till Lindgren. 

Det definitiva avgörandet kom efter nästa heat då Vargarna bara ledde med åtta inför det sista – därmed var dubbelmötet i hamn för Griparna och säsongen slut i Norrköping.

Inlånade Ludvig Lindgren fick vara med om en vinst som ändå slutade i förlust totalt sett.

– Förlust, så räknar jag det i alla fall. Alla vill gå till final, även jag som var inringd sent, sa Lindgren.

Han slutade på elva poäng men grämde sig över det intensiva 13:e heatet.

 – Jag klantade till det lite. Jag är glad att jag går nu. Banan var inte jättelätt och det är bara att tacka Peter och Kim att jag inte körde in i dem, sa Lindgren som även gjorde tre matcher med Griparna (!) tidigare under året.

Torsdagens siffror slutade 50–40, totalt 88–92 i dubbelmötet. För lagledaren Peter Jansson var det slutet på en säsong som mycket har handlat om en stukad ekonomi. Frågan är hur klubben går vidare till nästa år. Att det var halva priset på alla Varggrejer i souvenirshopen kanske inte ska övertolkas?

– Det där får styrelsen svara på, jag har inte heller full koll på ekonomin. Det har varit en turbulent säsong, nu på slutet också, men jag vill rikta ett stort tack till de här killarna som har ställt upp hela säsongen. Just nu känner man bara att det är lite tomt. Men det var inte idag vi åkte ur, det var i första matchen i Nyköping, sa Jansson.

Viktor Bergström dök upp med kryckor för att stötta sitt Vargarna i depån. .

– Första gången jag lämnar hemmet sedan dess, sa han en och en halv vecka efter olyckan i Nyköping.

Han har opererats för frakturer både i underbenet och i foten.

– De har skruvat fotleden. Sen var det ledband också som var tvunget att åtgärdas.

Han tar en dag i taget och törs inte sia om sin framtid.

– Jag ska göra en ny operation om tre månader då de ska ta bort skruvarna. Innan dess får jag inte stödja på foten.

Det drabbar så klart det privata livet utanför speedwayovalerna ännu mer.

– Jag har ju jobb och småbarn också så det ställer ju till det lite, konstaterade Viktor Bergström.

Ludvig Lindgren fick en kanonkväll som ny förare i Vargarna.
Ludvig Lindgren fick en kanonkväll som ny förare i Vargarna.
Matchfakta

Vargarna–Griparna 50–40

Semifinal 2 i allsvenskan, totalt 88–92

Vargarna:Kim Nilsson 15, Ludvig Lindgren 11, Joel Andersson 7, Henrik Bergström 7, Mathias Törnblom 6, ,Timi Salonen 3,  Oscar Holstensson 1.

Griparna: Peter Ljung 13, Oliver Berntzon 11, Robin Aspegren 8, Emil Millberg 3, Andreas Westlund 3, Philip Hellström-Bängs 2.

Publik: 654.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!