Profilen petas mot Smederna – för att ge plats till debutanter

Skador och schemakrockar har hållit dem utanför truppen. Men i tisdagens match får både Kevin Juhl Pedersen och Francis Gusts göra sin första start för Vargarna i Bauhausligan.

På tisdagskvällen hoppas Vargarna få revansch efter förra veckans förlust mot Smederna.

På tisdagskvällen hoppas Vargarna få revansch efter förra veckans förlust mot Smederna.

Foto: Christer Gustafson

Speedway2024-06-25 10:00

För andra veckan i rad ställs Vargarna mot Smederna. Jämfört med förra veckans match på hemmaplan är det två namn som saknas från den Varg-trupp som under tisdagen reser till Eskilstuna.

Norrköpingslaget har valt att ställa upp utan både polacken Mateusz Tonder, samt den meriterade 41-åringen Chris Harris. Harris anslöt till Vargarna inför säsongen som ett av de mer profilstarka namnen, men har sedan dess blandat och givit.

– Vi har två killar som inte varit tillgängliga tidigare under året, som nu kommer in, och då är det två som måste bort. Att det blir (Mateusz) Tonder och (Chris) Harris är ett beslut som vi har tagit. Det kändes mest rätt att låta dem vila, säger lagledare Mikael Wirebrand.

I deras ställe får Kevin Juhl Pedersen och Francis Gusts sina första starter för säsongen.

22-åriga Kevin Juhl Pedersen körde för Vargarna även förra året, men har varit skadad under årets säsongsinledning efter en stor krasch i Tyskland som lämnade honom med en spricka i en nackkota.

– Det här blir Kevins första start i den svenska högstaligan, och det brukar alltid bli lite spänt. Men jag tror att det kommer gå bra för honom, säger Wirebrand.

För Francis Gusts innebär tisdagens match hans första för Vargarna, dit han anlände som nyförvärv inför i år.

Vad är det som gjort att det dröjt tills nu?

– Han har varit upptagen i sin polska klubb, som han prioriterar högst. Sen har han inte heller hunnit träna på vår bana i Norrköping än.

Visste ni om att han skulle vara så upptagen när ni värvade honom?

– Vi visste att han var kontrakterad att köra för Wroclaw i deras U24-liga, och då finns alltid risken att det blir konflikter med datumen. Men nu har vi kommit överens med dem om att han ska komma hit och köra några matcher.

Den 21-åriga letten beskrivs av Mikael Wirebrand som en ung, duktig racer som kan åka snabbt på långa banor – likt den i Eskilstuna.

– Jag har en poängförhoppning på honom som jag satt upp i skallen men det är inget vi sagt till honom. Han ska komma hit och leverera så mycket han kan, så hoppas vi att vi är nöjda efter tävlingen, säger Wirebrand med ett skratt.

Har ni ett starkare lag nu jämfört med förra veckan?

– För den typen av banan som finns i Eskilstuna skulle jag säga det. Jag tror det kan vara bra att Tonder får ett break och jag tror att Gusts är bättre på banan i Eskilstuna än vad Harris är. Så ja, jag tror vi är på plussidan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!