Klart: Här är Vargarnas hela trupp 2020

Vargarnas trupp inför 2020 är spikad. Det mest meriterade namnet: Jacob Thorssell. "Det han kan köra kommer vara i Vargarna", säger sportchefen Thomas Carlsson.

Jacob Thorssell är det mest meriterade namnet i Vargarnas trupp inför 2020.

Jacob Thorssell är det mest meriterade namnet i Vargarnas trupp inför 2020.

Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Speedway2019-11-30 16:15

Budgeten är stram, men nu är truppen spikad. Efter en lång fredagskväll är alla namnen nu på plats. Åtta ordinarie samt ytterligare tre 0,5:or snittmässigt är klara.

– Jag tycker att det är ett bra lag. Det är ett ganska lokalt gäng där även Thorssell är östgöte, säger Thomas Carlsson.

Under fredagen gick klubben ut med att Norrköpingskillarna blir kvar (förutom Viktor Bergström som lagt släpskon på hyllan). Henrik Bergström, Oscar Holstensson, Viktor Ohlsson, Willy Andersson och Anton Bork är kvar.

Under lördagen släppte klubben resten av truppen och det är många nya namn. Den som var med även säsongen som gick är den unge dansken Jonas Seifert som kom in på slutet. Han får fortsatt förtroende. Med sig får han en annan ung dansk i Mattias Nielsen och tyske Lukas Fienhage.

– Mattias är 19 år som ska vara ganska tuff. Han har kört i juniorlandslaget i Danmark. Lukas ska kombinera speedway och långbana och även köra GP i långbana nästa år. 

Joel Larsson och Emil Millberg kliver också in i truppen inför nästa år. Det mest meriterade namnet är dock Joel Thorssell som har en hög högstanivå. Han tillhörde Vargarna för ett par år sedan men var mest med som reserv i truppen då och körde inget.

Nu hoppas Vargarna att han ska kunna köra mer.

– Han blev klar igår kväll. Nu är inte alla scheman klara än, så vi är inte säkra på exakt hur mycket han kommer kunna köra i allsvenskan men det han kan köra kommer vara i Vargarna. Han kostar inte så mycket heller, säger Thomas Carlsson som fått pussla med den lilla budget klubben har nu för att reda upp den tuffa ekonomiska situationen.

– Jag tror nog att jag kan säga ganska säkert att ingen har ett billigare lag i serien. Vi måste vara väldigt försiktiga, det får inte rinna iväg nu. Men jag tycker att vi har fått ihop det bra. Joel Larsson är väl åldermannen och han är 27. Annars ligger de runt 20 allihop.

Vargarnas trupp

Här är de klara förarna med snitt inom parentes: Jacob Thorssell (2,528), Mattias Nielsen (2,000), Lukas Fienhage (2,000), Jonas Seifert (1,500), Joel Larsson (1,306), Henrik Bergström (1,161), Emil Millberg (1,000), Oscar Holstensson (0,848), Viktor Ohlsson (0,500), Willy Andersson (0,500), Anton Bork (0,500).

Karta: Kråkvilan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!