Klart: Här är de första namnen i Vargarna

I helgen ska Vargarna ha sin allsvenska trupp klar. Nu är de första namnen presenterade, Norrköpingskillarna stannar.

Henrik Bergström blir kvar i Vargarna.

Henrik Bergström blir kvar i Vargarna.

Foto: Johny Daagh

Speedway2019-11-29 16:25

Hösten och vintern har varit tuff med de ekonomiska problemen som varit i klubben. Vargarna jobbar vidare med att lösa dem men tidigare under hösten beslutade man i alla fall att fortsätta köra i allsvenskan även  kommande säsong.

Med en stramare budget.

Den 1 december ska alla trupper vara registrerade och nu kan Vargarna presentera de första påskrivna kontrakten inför 2020.

Den förste att vara klar är Henrik Bergström, som därmed gör sin tredje raka säsong i klubben.

Han har varit en viktig del i laget under den tiden och det lär bli samma nu för föraren som också ska tillhöra Piraterna i elitserien.

– Henrik lär köra som nummer två eller fyra. Även Piraternas trupp är ganska snål så det finns möjligheter att han ska få ganska mycket körtid nästa år med många tävlingar hemma omkring, säger sportchefen Thomas Carlsson.

Oscar Holstensson gjorde allsvensk debut säsongen som gick och blir även han kvar.

– Oscar ser ut att bli ganska gjuten på reserven de första tävlingarna nästa år i alla fall. Det är jätteviktigt för oss att vi får ha kvar de här killarna som vi räknar med ska vara framtiden för oss, säger Carlsson om att killarna från Norrköping förlängt.

Det har även ytterligare tre lokala unga killar som har 0,5 i snitt. Willy Andersson som går upp på 500cc, Viktor Ohlsson och Anton Bork stannar. Albin Born finns med på ett hörn också men tillhör Smederna som ska ha ett eget allsvenskt lag nästa år. 

Har det varit tufft att få förare att stanna med tanke på ekonomin?

– Det har det ju. Dels kom vi igång väldigt sent. Det är egentligen först de sista två veckorna vi fått avbetalningsplaner på plats och kunnat jobbat med det, svarar Carlsson som räknar med att kunna släppa resten av truppen i helgen.

Ett par–tre förare är nära och ytterligare någon diskuterar man med.

Oscar Holstensson blir kvar i Vargarna.
Oscar Holstensson blir kvar i Vargarna.
Karta: Kråkvilan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!