Boström hoppas att Vargarna kan vända

Mats Boström har inte räknat ut Vargarna. "Jag hoppas de kan stå upp", säger han.

Mats Boström, tidigare lagledare för både Vargarna och Griparna.

Mats Boström, tidigare lagledare för både Vargarna och Griparna.

Foto: Pär Andersson

Speedway2019-09-03 09:00

Han borde kanske "veta". Boström har varit lagledare i både Vargarna och Griparna, det allsvenska semifinalparet som nu ska mötas i Norrköping i returen. Även om han är från Nyköping är han en stadig besökare på Ica Maxi Arena också.

– Jag är bara en vanlig åskådare numera men jag har sett varenda match där i två år, berättar han.

Han bevittnade så klart även den första semifinalmatchen i Nyköping. Griparna vann med 14 poäng men den största smällen för Vargarnas del var Viktor Bergströms svåra benskada. Oddsen försämrade ytterligare där för ett Vargår som har kantats av ekonomiska problem och svårigheter att få ihop bästa lag.

– Jag står alltid i ingången till första sväng och det var där det hände. Jag uppfattade inte att det var något oschysst, säger Boström om olyckan som tvingade Bergström till ett par tunga operationer i både foten och underbenet.

Vargarna får försöka samla ihop ett så slagkraftigt lag som möjligt till torsdagens hemmamatch. En vändning är möjlig, enligt Mats Boström, men det hänger självklart på förarmaterialet.

– Det blev ju 14 pinnar och de får verkligen något att bita i. Jag tror definitivt att de kan vända men de måste börja med att försöka få med Daniel Davidsson och Mathias Thörnblom igen. Nu är ju "Vicke" borta och det är ju jävligt tråkigt. Han åkte ju riktigt grymt senast, ända till det där hände. 

– Men om de får tillbaka Mathias, då är det helt andra förutsättningar. Hade han varit med i första matchen, då hade de vunnit. Han åker bra i Nyköping och tar runt tio pinnar. Möjligt att Vargarna kanske hade fått stryk med någon pinne men jag är tveksam, säger Boström.

Det är väl lite ekonomi med i bilden också, att alla inte kan vara med?

– Ja, jag vet inte. Men om de får med Thörnblom och Davidsson, då har de fyra som kan vara heatledare med Kim (Nilsson) och Joel (Andersson) också. Sen kanske inte Henke Bergström får plats i så fall. Men jag hoppas de kan stå upp och vända det här. Det vore kul.

Som alltid finns det ett motståndarlag att väga in i bilden också. Oliver Berntzon och Peter Ljung tog 26 poäng ihop förra veckan och lär inte ge bort något gratis i Norrköping.

– "Vispen" och Ljung, de åker ju bra nere i Norrköping. Men de kommer ju bara åka defensivt nu, så är det ju. De kommer bara sikta in sig på 3– 3 så mycket som möjligt. Då är de ju säkra. Jag kan inte tänka mig att de kommer jaga skiten ur Kim Nilsson. 

Karta: Kråkvilan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!