Aspgrens drömkväll bakom viktig seger

När det var som blötast och svårast hade Pontus Aspgren en drömkväll.Han låg bakom Vargarnas seger med 50–40 mot Västervik.

Vargarna vann viktig match.

Vargarna vann viktig match.

Foto: Leif Hallberg

Speedway, Norrköping2014-08-12 22:43

Videon är inte längre tillgänglig

Allt stämde för 23-åringen från Avesta. Han har aldrig kört bättre i Vargvästen.

– 17 poäng. Tolv plus fem bonuspoäng. Det bästa jag haft på ordinarie plats, ja överhuvudtaget, sa Pontus i depån efter segern.

– Men allra viktigast var att vi vann den här matchen. Jäkligt skönt, sa han och mötte många som ville gratta och prata med hemmahjälten.

50-40 på Västervik innebar också ett stort steg mot kvartsfinalen. Två poäng för segern och även bonuspoängen till Vargarna. Inför duellen borta mot Smederna har Vargarna stort överläge. Vargarna är en poäng före i tabellen, plus förarpoäng.

– Det är aldrig lätt, men det ska vi klara, annars är det dåligt, sa Aspgren om utgångsläget inför nästa veckas avgörande i Eskilstuna, sa Pontus inför den sena prisutdelningen.

Det hade mörknat över ICA Maxi Arena när han började packa ihop sina grejor i rekordkvällen.

Sista hemmamatchen blev försenad en timma och tjugo minuter på grund av regnet. Funktionärerna slet hårt med alla tänkbara maskiner för att få banan åkbara och tillräckligt säker.

När det väl kom igång tog Vargarna kommandot direkt och körde hem tre femettor på de fyra första heaten. Det försprånget mot nedflyttningsklara Västervik kunde man sedan bevaka till mörkret fallit.

Den som grundade för hemmavinsten var alltså formstarke Pontus Aspgren.

– Allt bara flöt på. Jag behövde inte tänk. Det gick så lätt. Jag kan inte sätta ord på det, sa han om sin starka åkning.

Det funkade från alla spår. Var han inte först så hjälpte han sin heatkamrat.

– Synd bara att jag inte fick vinna sista heatet. Det hade varit häftigt. Svårast var det från ytterspåret. Men jag kan inte klaga ikväll, sa Aspgren innan han plockade ihop sina grejer i depån.

Den här sena matchen kommer han att minnas länge.

Vid sidan av Aspgren jobbade lagkompisarna hårt när de fick dela på skadade lagkaptenen Peter Kildemands heat. Nye Jasaom Doyle stannade också på tolv poäng.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!