Vargarnas teknikstrul avgjorde i Eskilstuna

Vargarna orkade så länge grejorna höll. Sedan tappade laget segern. - Det är synd när vi gjorde det så bra, sa lagledaren Peter Jansson efter 46-50 borta mot Smederna.

Foto: Michael Svensson

Speedway, Eskilstuna2009-07-01 00:22
Han var besviken och det var lätt att förstå honom. Vargarna kom till Smedstadion med en seger mot regerande mästarna Lejonen hemma på Kråkvilan i färskt minne. Nu hade man siktet inställt på en ny vinst i jakten på slutspel, och det mot laget man fick stryk av i seriepremiären i våras.Det började riktigt bra. Även om hemmalaget ledde efter det första heatet visade gästerna i det andra att det finns kvalité. En snygg femetta när Tai Woffinden och Kim Nilsson körde ifrån Linus Eklöf och Martin Vaculik var starten på en Vargdominans som varade i drygt sex heat och gav dem en ledning med 24-28.Tai utesluten
I det åttonde heatet kom dock den första riktiga smällen för dagen, när Tai Woffindens koppling strulade. I heat tio var det dags för mer strul. Tai bytte cykel, men hann inte till starten före utsatt tid och han uteslöts ur heatet. - Det var inget bra att hans grejor gick sönder, jag tänkte använda honom i fler heat, sa Peter Jansson i depån efter matchen.Efter poängtappet som följde i och med uteslutningen hämtade sig aldrig Vargarna. Hemmalaget Smederna visade sig från sin bättre sida, matchen rann Vargarna, om ni ursäktar uttrycket, ur tassarna och det kändes mer eller mindre avgjort. Laget tog visserligen en femetta i det näst sista heatet, men det hjälpte inte när motståndarnas Mikael Max och Wieslaw Jagus säkrade segern med fyra plockade poäng det sista.- Jag hatar att förlora, så visst är det jobbigt just nu. Smederna är ett bra lag, men jag tycker ändå att vi kunde vunnit det här, sa Peter Jansson.Positiv körning av Scott
Teknikstrulet irriterade honom.- Vi hade bra kontroll i början, men sedan hände det massor av saker. Tais cyklar gick sönder och Joe (Screen) hade problem med sina. Det här ska inte hända, man vill ju att grejorna ska fungera.Han kunde ändå se vissa positiva saker mitt i det mörker som ofta symboliserar en förlust.- Miedzinski (Adrian) kämpade, Shields gjorde en bra tävling och Scott visade att han är tillbaka.Nicholls, som tidigare i veckan berättade om sin tunga säsong, hade anledning att känna lite glädje trots förlusten. 10 poäng kom från britten, som stundtals såg riktigt het ut på ovalen.- Det kändes bra på cykeln och jag tycker att jag körde rätt bra. Jag har fortfarande inte hittat problemet med cykeln, men det fungerade ändå, sa Nicholls som dock grämde sig över förlusten.- Det kändes som att vi var på väg att vinna, synd bara att vi tappade mot slutet, avslutade Scott Nicholls.
Fakta fyra pinnar
Smederna-Vargarna 50-46Smederna: Mikael Max 17, Wieslaw Jagus 10, Magnus Zetterström 7, Krzysztof Kasprzak 6, Martin Vaculik 6, Krzysztof Buczkowski 2, Linus Eklöf 2. Vargarna: Adrian Miedzinski 10, Scott Nicholls 10, Adam Shields 10, Adam Skornicki 8, Tai Woffinden 5, Kim Nilsson 3.Publik: 3 183.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!