Enligt sajten ska IFK Norrköping och Sparta Prag vara överens om övergångssumma och villkoren för övergången. "Endast de sista detaljerna kvarstår", skriver sajten.

LÄS MER: DMK: "Jag är inställd på att lämna"

LÄS MER: Uppgifter: IFK sa nej till Sparta Prag

LÄS MER: IFK har sålt – för 150 miljoner

Cirka 13 miljoner kronor uppskattas affären hamna på, när detaljerna kring David Mobergs Karlssons övergång är klara. Det tidigare budet uppskattades till tio miljoner kronor, något som IFK enligt uppgifter i Tjeckien ska ha nobbat i måndags.

Då sa David Moberg Karlsson:

– Ja. Det finns konkret. Om det är något som känns väldigt bra för mig så vill jag gärna ta nästa steg. Det har jag väl också varit tydlig med till klubben att så är fallet. Jag känner att jag haft en enorm utveckling här i Norrköping och att vi har ett jätteroligt lag, men jag skulle gärna vilja se hur långt jag kan ta mig.

– Om det blir ett klubbyte kommer det inte vara baserat bara på de största ligorna eller var det är mest pengar. Utan jag kommer göra ett val där jag förhoppningsvis får spela. Sedan vet man inte om det funkar ändå, men jag kommer göra mer research än när jag var yngre.