Småtrevligt och en del svar för IFK

IFK Norrköping tinade upp och steppade upp. Det här gav betydligt mer än snöbollskriget för ett par dagar sedan.

31 januari 2019 18:14

Två dagar och fyra mil från vad det nu var på Linköping Arena i tisdags (nej, jag tar inget ifrån Citys fina match) till det här.

Ett snöfritt underlag där det gick att löpa i stället för att halka runt och två lag som älskar och dyrkar sin passningsfotboll.

Elfsborg har två veckor i Florida i benen, Peking ska snart i väg till Portugal men här och nu visade lagen att det faktiskt kan vara småtrevligt med träningsmatcher i januari.

Jens Gustafsson gör vad han kan för att påskynda Sead Haksabanovic inkörnings- och omställningsprocess och satsade på prestigetillskottet från start igen.

Vad IFK-managern fick?

En bolltrygg, lågt löpvaggande 19-åring som inte har något emot att vara motorn som drar igång anfallet – eller avslutar det.

Haksabanovic första mål i IFK-tröjan öppnade torsdagsnätandet på Östgötaporten och var enkelt i jämförelse med vad Johannes Vall och Jordan Larsson (viktigt för honom att hitta rätt) plockade fram vid tvåan.

Det har inte varit helt enkelt att greppa vad IFK ville med värvningen från Falkenberg och Vall har fått en stämpel som en medelmåttig fotbollsspelare.

En truppspelare som är med för att fylla ut. Orättvist. I U21-laget har han alltid bidragit och tuggat på.

Den här killen vet inte hur man klagar eller tjurar men han kan löpa, jäklar vad han kan löpa, och bilden av en begränsad lirare med en okej vänsterfot stämmer inte överens med verkligheten.

Bakom svärmorsdröms-looken stampar ett fullgott alternativ att kasta in om Peking kör fast och inägget på Jordan Larssons panna var lika perfekt som avslutet.

2–0 som blev 3–0 när Christoffer Nyman pangade in sitt första sedan comebacken i bortre.

Jon Jönsson smackade in reduceringen över en chanslös Isak Pettersson men det var kuriosa.

IFK Norrköping använde väl inkörda medel när de besegrade allsvenska konkurrenten och såg ut att ha kul.

Betydligt roligare än i snöyran tidigare i veckan.

Kalle Holmberg hoppade in i andra halvlek och sker det inget dramatiskt oväntat så är han IFK Norrköpings spelare fram till sommaren.

Transferfönstret slår igen på de flesta ställen i Europa natten till fredag och skulle det var en affär på gång skulle knappast Holmberg ha varit med mot Elfsborg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung