Det såg ut som en jämn finalmatch i grupp E på pappret i SM för 16-åringar.

Ute på planen blev den avgörande gruppspelsmatchen mot Eskilstuna United en lekande lätt 6–0-seger.

Inte ett mål bakåt, 16 framåt på två matcher.

Artikelbild

| Avslutare. Vanessa Karagöl satte tre av IFK:s sex mål bakom målvakten i Eskilstuna United.

Lagkaptenen Tilda Lundström höll rent med hjälp av målvakt och backkollegor. Satte metodiskt upp spelet som till slut nådde till djupledslöpande Saga Palffy eller Vanessa Karagöl. De gav Uniteds och Örebros backar stora problem.

Det laget sänkte IFK med 10–0 i lördags.

– United är ett riktigt fysiskt lag, trodde det skulle vara jämnare. Nu väntar kvartsfinal och förhoppningsvis semifinal också. Det skulle vara sjukt kul om vi kunde gå hela vägen, nu när vi många av oss spelar i vår riktiga åldersklass, säger mittbacken.

Laget med flickor 01-stomme kom till SM-semifinal i fjol, och kom trea i Gothia Cup även om ett par namn droppat av till andra klubbar i år.

Nu är det sista chansen – i alla fall för Tilda och tjejerna. Nästa säsong kommer det bara finnas ett elitlag med stjärna på bröstet, i nuvarande IFK herr om allt går som planerat.

Övriga ungdomsspelare kommer hänvisas till IFK Norrköpings samarbetsklubbar.

– Vi har en väldigt bra sammanhållning, många har spelat länge tillsammans och vi är sjukt tajta utanför planen. Det är därför det gått så bra.

Hur kändes det när du fick beskedet i veckan?

– Jag kan säga att det är jättetråkigt att vi splittras. Samtidigt lever jag lite på att man kanske kan ta en plats i det nya lag som kommer bildas. Man måste tänka positivt, sedan får man ta det från hur det ser ut. Men det känns tråkigt att ett så ett grymt gäng som det här kommer försvinna, sa backen inför det sista slutspelet med kamraterna.