Sleipner föll i kvalet för att hänga kvar i division 2. Stockholm Internazionale vann båda matcherna med 2–1 och i lördags var det deppigt på Östgötaporten.

Men Sleipner verkar ha en livlina kvar.

Enligt uppgift kommer Nora BK, som slutade åtta i samma division 2-serie som Sleipner, lägga ned herrlaget och alltså dra sig ur serien.

Anledningen ska dels handla om svårigheten att få ekonomin att gå ihop, dels att samarbetet med Degerfos IF ska upphöra. Både NA och 24i skrev om det i fredags, efter att uppgifter hade sipprat ut.

NA hade tagit del av ett meddelande som hade skickats till spelartruppen, där följande gick att läsa:

”Jag har precis nu träffat delar av styrelsen där jag fick meddelande om att styrelsen beslutat att inte ha något samarbete med Degerfors IF och därmed avsäga sig platsen i division 2 till nästa säsong. Detta betyder att Nora tvingas börja om i division 7 den dag som det finns spelarunderlag.”

– Vi har styrelsemöte på torsdag, och då kommer den här frågan att avgöras, sa Noras ordförande Mats Lindahl till NA under måndagen.

Svenska Fotbollförbundet har alltså inte fått någon offiell uppsägning av division 2-platsen.

Henrik Fagerstedt, som är tävlingskonsulent på förbundet, bekräftar dock Sportens uppgifter att Sleipner i så fall kommer erbjudas den vakanta division 2-platsen.

– Det är bästa förlorande lag i kvalet till division 2 som får den platsen, säger han.

Efter att ha räknat kommer Fagerstedt fram till att Sleipner har 2–4 i målskillnad. Det är exakt samma målskillnad som Umeå FC Akademi (1–3) och Kvarnby (1–3) men Sleipner blir i så fall bästa lag tack vare fler gjorda mål.

– Rent hypotetiskt kommer det alltså bli Sleipner, såvida uppgiften med att Nora ska dra sig ur stämmer. Sen vill jag även ta höjd för att det kan komma in någon protest från någon av matcherna efter helgen. Men den ska vara inne senast under måndagen, säger Henrik Fagerstedt.

Sleipners ordförande Anders Marcus blir överrumplad av nyheten, även om den återstår att bekräftas.

– Otroligt trevligt. Jättespännande, säger Marcus.

Ingen tvekan om att ni kommer tacka ja om frågan kommer?

– Nej, nej. Men grundtesen är ju fortfarande att vi har åkt ur, det är ju det vi måste jobba efter. Men skulle det här stämma förändrar det ju en hel del.

Ett lagom slut på ett stormigt år i så fall va?

– Exakt. Roligt med stolpe in på slutet. Jag tycker ändå att vi har spelat hyfsad fotboll men inte fått med oss så mycket. Det här var spännande. Man ska inte önska något lag olycka men om de har hamnat i den här sitsen så tackar vi och tar emot, säger Anders Marcus.