Fem bom sänkte snabb Stina Nilsson

Stina Nilsson sköt fullt i liggande och hade snabbast åktid i distansloppet i IBU-cupen i slovakiska Osrblie. Men fem bom i stående sänkte henne till en 25:e plats. –Det är det skedet som jag är i just nu, jag kan inte förvänta mig att det alltid ska bli noll i skyttet, säger hon till TT.

Stina Nilsson hade svårt i ståskyttet under distansloppet i Osrblie i Slovakien. Arkivbild.

Stina Nilsson hade svårt i ståskyttet under distansloppet i Osrblie i Slovakien. Arkivbild.

Foto: Deubert/IBU

Skidskytte2021-02-17 12:01

Precis som i sprinten och jaktstarten förra veckan körde Stina Nilsson snabbast av alla.

– Jag måste säga att jag har hittat åkformen. Jag har börjat hitta hur jag ska vara ut med banan och hur jag ska hantera olika saker. Det är en helt annan skidskytt i dag än vad som körde runt i Arber, säger hon.

"Träffade inte prickarna"

Efter fullt skytte i första liggande såg det lovande ut för 27-åringen som gick ut i ledning – men det stående skyttet ställde till det för henne. Hon drog på sig tre bom i första stående skyttet, och två i det sista.

Men hon kände ändå att hon gjorde det i sin takt och inte stressade upp sig.

– Det var jag som inte träffade prickarna helt enkelt. Det är det skedet som jag är i, jag kan inte förvänta mig att det alltid ska bli noll. Utan det handlar om att jag ska lära mig att tackla skyttet, säger hon.

Inga genvägar

Resultatet var ändå ett fall framåt för Stina Nilsson som tidigare bara kört ett distanslopp i IBU-cupen. Då kom hon på en 48:e plats och hade 15:e bästa åktid i tyska Arber.

Men hur hög kapacitet hon har om hon får allt att stämma vill hon inte spekulera i.

– Jag ser det här som en resa och jag tänker inte ta någon genväg någonstans. Utan jag är där jag befinner mig just nu, säger hon.

Bästa svenska var Elisabeth Högberg som slutade på en elfteplats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!