Alice från Norrköping får åka på OS-tävlingar i Finland

Den svenska truppen till Europaungdoms-OS är presenterad. En av de uttagna: skidskyttetjejen Alice Pettersson från Norrköping.

Alice Pettersson, Kimstad Goif, är uttagen till ungdoms-OS.

Alice Pettersson, Kimstad Goif, är uttagen till ungdoms-OS.

Foto: Montage

Skidskytte2022-03-18 17:15

19-åringen, som kör för Kimstad GoIF, har en riktig succésäsong bakom sig.

Vid JSM i Mora tog hon dubbla guld, vann både sprinten och jaktstarten, och i Sysslebäck förra helgen säkrade hon totalsegern i Sverigecupens D18-19-klass tack vare segern i masstarten och andraplatsen i sprinten.

Belöningen för framgångarna blir en plats i den svenska truppen i Europaungdoms-OS i finska Vuokatti 20-25 mars.

Alice Pettersson är en av åtta uttagna skidskyttar, varav fyra är tjejer. Grenarna på programmet är sprint den 22 mars, distans den 24 mars och mixedstafett den 25 mars.

Det var också säsongens stora mål.

– Fyra tjejer och fyra killar får åka. Jag ligger bra till och hoppas få en plats, sa hon till Sporten efter de dubbla JSM-gulden i februari.

Totalt kommer 39 tonåringar i fem olika idrotter tävla i de blågula färgerna i Finland.

– Vi har många exempel på hur idrottare som deltagit i ungdoms-OS senare växer ut till världsstjärnor. Om man tittar tillbaka på ungdoms-OS i Innsbruck för tio år sedan hette två av deltagarna Jonna Sundling och Nils van der Poel, poängterar SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo i ett pressmeddelande.

Kímstad GoIF har också med ett gäng skidskyttar till de avslutande SM-tävlingarna för juniorer och ungdomar på Hallstaberget i Sollefteå i helgen. Juniorerna Morgan Pettersson (lillebror till Alice) i H16-17 och Felicia Strömqvist D18-19 kör singelmixstafett på söndag, en tvlingsform som har premiär i sammanhangen.

Ylva Oppås, Emma Lindgren, Ester Ljungeus, Elsa Schelin, Signe Domfors och Johan Fladrich finns med på ungdomssidan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!