Halfvarsson sexa i masstarten – nära OS

Calle Halfvarsson fick ett fint avslut på året. Den svenske längdveteranen kom sexa i masstarten över 15 kilometer i Tour de Ski – hans bästa individuella placering för säsongen. –Jag är supernöjd med prestationen, säger han.

Calle Halfvarsson. Arkivbild.

Calle Halfvarsson. Arkivbild.

Foto: Terje Pedersen/AP/TT

Skidor2021-12-31 13:31

Det är ett resultat som gör att en uttagning till OS i Peking ser allt mer trolig ut för 32-åringen, med tanke på att Sverige fortfarande har en plats att fylla på herrsidan.

– Jag har ingen aning, det borde vara ett steg närmare i alla fall, säger han till Viaplay på frågan om OS-platsen är säkrad.

Halfvarsson öppnade offensivt och ledde halvvägs in i loppet, men när Aleksandr Bolsjunov skruvade upp farten på näst sista varvet fick han ge sig.

– Jag tänkte att nu får det inte bli som det blivit tidigare, att man bara ramlar bakåt och så blir det sämre och sämre och sämre, säger han.

Och visst lyckades Halfvarsson hålla ut.

Satsningen räckte hela vägen till sjätteplatsen. Han var dessutom bara ett målfoto från att komma femma.

– Det var ett steg framåt såklart, det var kul att få klättra in och komma topp tio igen, säger han.

– Sen är det klart, när man är så nära hade man velat vara med och slåss om pallen.

På sluttampen gjorde Aleksandr Bolsjunov, Andrew Musgrave samt norska duon Sjur Røthe och Johannes Høsflot Klæbo upp om vinsten.

Den norska stjärnan Klæbo var starkast – och utökade totalledningen på touren. Dessutom har han nu tangerat landsmannen Petter Northugs rekord på 47 segrar i världscupen.

Bolsjunov knep andraplatsen, medan Røthe kom trea.

OS i Peking invigs den 4 februari.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!