Det flyter på för Skärblacka. Laget släpper till väldigt lite mål – mot "Randigt" kom fjärde raka nollan i en match som laget tog tag i från start.

– Vi gjorde en riktigt bra första halvlek där vi var det klart bättre laget. Vi hade ett stolpskott förutom målet. Vi kunde bryta högt tack vare vårt presspel, konstaterade Henric Andersson.

Sleipner tog över sista halvtimmen och skapade lite tryck på slutet men fick inte in någon kvittering. Därför gick Skärblacka upp i serietopp. Nykomlingen överraskar så här långt.

– Det var inte vad vi hade trott, men vi är starka. Vi har fyra raka nollor nu och är stabila och rejäla. Vi känner oss lite slagna i någon match.

Matchens enda mål gjorde Joachim Poikela efter 25 minuter.

Sleipners tränare Simon Dogan var av naturliga skäl inte lika belåten.

– Vi pratade före matchen om att vi haft en bra period men att vi skulle vara ödmjuka, att vi vunnit flera i rad handlade om att vi jobbat hårt. Det jag är mest besviken över är att vi inte riktigt var där idag. Vi får inget gratis, men det måste vi kunna hantera, sa Dogan och fortsatte:

– Vi levererade inte i början, vi spelade lite för smått och de fick vinna bollen. Nu tappade vi energi på det. I halvtid sa vi att vi måste spela rakare och med större marginaler. Vi hade några chanser på slutet där vi fick skapligt tryck på dem men det här var en sådan dag när de inte gick in.

I övrigt i division 3 vann Torstorp hemma mot Viktor Rönneklevs Tenhult med 2–1 efter ett sent avgörande. Max Skatka satte en straff i tredje övertidsminuten efter att Viktor Björhn pressat fram ett misstag i bortalagets försvar.

Innan dess hade Tenhult kanske varit lite bättre totalt sett. Speciellt före pausen.

– Vi hade stora problem i första. Där var vi inte nära över huvud taget. De hade mycket boll, men kom i och för sig inte till så mycket lägen. Vi gjorde det helt okej försvarsmässigt och klarade oss till halvtid. I andra började vi lite bättre så det kändes lite extra tungt att deras mål kom då, summerade tränaren Daniel Helmesjö.

0–1 följdes dock av 1–1 direkt minuten senare hemma på Atlaslunden. Dzenis Halilovic målskytt. Och sedan kom alltså avgörandet för hemmalaget på Atlaslunden.

– Man ska inte säga att det var helt matchavgörande kanske men det kändes lite så att vi fick kvitteringen så fort. Vi sa före matchen att det inte spelade så stor roll hur det skulle se ut, att det var poängen som räknades. Nu är man extra glad men också ödmjuk, vi hade alla marginaler med oss, fortsatte Helmesjö.

Även Eneby hade en bra helg med en poäng borta mot Tord som ledde serien för helgen. Laget är på gång efter en tung start – seger mot Vimmerby senast och nu en stark poäng igen.

– De är ett bra division 3-lag och matchbilden var sådan att de tog kommandot i båda halvlekarna medan vi kom in i det mer och mer. Första var helt jämn. I andra fick de utdelning efter 10–15 minuter men vi kom in i det igen, sa Enebytränaren Henrik Nilsson som fick se Rasmus Häll kvittera med ett drömmål.

– Han tog bollen från halva planen, tog sig förbi tre–fyra spelafe och avslutade i hörnet. Efter det hade de ett riktigt bra läge men vi hade två frilägen och en nick i fritt läge. Så sett till chanserna var vi närmast på slutet. Lägger vi ihop den här matchen och de förra har vi något på gång, tyckte Nilsson.

Lindö vann med 2–1 borta mot Vimmerby – men fick slita för trepoängaren.

– Ja, vi kom inte upp i nivå och Vummerby var bra, tunga att möta och spelskickliga. Det hade inte varit orättvist om de fått in en boll på slutet. Jag tycker inte vi är bra i dag men extra skönt att få med sig en seger då. Tidigare har vi varit bra men inte fått med oss poäng, säger assisterande tränaren Stefan Ljungberg.

Leandro Barros satte en frispark och Philip Forsströms nick blev inte bara ledningsmålet. Det blev också avgörande.