Det var ett drama på den nivån som egentligen bara basket kan vara. När det står och väger in i slutet och varje anfall, varje boll betyder något.

När allt var slut var det dock Dolphins som deppade – det krävdes en förlängning innan Telge hade kopplat greppet om den här slutspelsduellen.

Dolphins gjorde det bra länge och väl, hade 60–48 med fem minuter kvar att spela men tappade allt på slutet.

Artikelbild

– Vi kämpade bra, spelade fantastiskt försvar och med hjärtat hela vägen. Men med deras helplanspress hamnade vi i obalans och de fick göra 12–0. Sedan gled det oss ur händerna, sa Michaela Borg efter matchen.

60–60 efter full tid, men Dolphins kom tillbaka en gång till. Det såg ut som att man hade greppet igen i förlängningen. Drygt tio sekunder kvar när Borg tog en retur vid 69–67, borde kanske fått en foul med sig men istället tappade hemmalaget ut bollen över linjen.

Ny chans för Telge där Nena Trajchevska skickade i en trea med 1,9 sekunder kvar.

– Först och främst tycker jag det var solklar foul när jag tog returen. Med tanke på hur jag ser ut nu ... Men om de inte blåser för det är det fortfarande en huvudskada och de skulle ha stoppat spelet. Då hade vi fortfarande haft bollen i våra händer och det hade sett lite annorlunda ut, sa Borg.

Artikelbild

Hon fick sista chansen men klockan ringde för tidigt när hon sköt en trea. Domarna dömde att inkastet skulle gå om men då kastade Dolphins bort bollen. Och därmed måste man vinna i Södertälje på onsdag om inte säsongen ska ta slut redan där.

Kan ni vända på det här?

Artikelbild

– Självklart! Vi får ta med oss vårt försvarsspel, hur vi spelade med hjärtat upp dit.

Du låter säker.

Artikelbild

– Ja!

Coachen Jurgita Kausaite prisades före uppkast för sin utmärkelse som årets coach i ligan den här säsongen. Det var hon både glad och stolt över, men direkt efter det tunga slutet var det inte det första hon tänkte på.

Artikelbild

– Jag känner mig lite frustrerad och ledsen. Men hoppfull. Vi var nära att vinna, när vi ledde med tolv poäng blev vi rädda och passiva och kanske började vi spela mer för att inte förlora. De gjorde ett bra jobb som stressade oss. Vi hade 26 turnovers totalt, de hade sex. Då är det svårt att slå Telge, sa hon.

Angående den omtalade foulsituationen på slutet ville hon inte säga för mycket. Hellre se framåt mot fortsättningen av matchserien.

Artikelbild

– Vi måste fortsätta tro på oss själva, vår förmåga att vända det här och ta det tillbaka till Norrköping igen på lördag.

Hur ser du på era chanser?

Artikelbild

– Det är 50/50. Jag ska se till så att tjejerna fortsätter tro, svarade Jurgita Kausaite efter en kvartsfinal där Dolphins länge gjorde det bra.

Det var bara slutet som inte var det – och det räckte.