Satsar inte på SM – men vann ändå

Det blev bästa tänkbara start på året för Johan Johansson och Dennis Rådström. Duon vann Bergslagsrallyt.

27 januari 2019 13:04

Det är VM som är det stora målet den här säsongen för duon. Föraren Johan Rådström med kartläsaren Johan Johansson från SMK Valdemarsvik intill sig.

Det hindrade dem inte från att få en perfekt start på året i den otrimmade tvåhjulsdrivna klassen. I sin Ford Fiesta vann man med 3,1 sekunder i första SM-deltävlingen.

Bergslagsrallyt blev en tuff utmaning. Långa sträckor och mycket snö.

– Det kunde inte börja bättre, sedan är inte SM målet utan VM, men det blev en bra genomkörare, konstaterade Johan Johansson som var nöjd med insatsen över de åtta specialsträckorna.

– Det flöt på som det skulle. Det var en svårkörd tävling. Mycket snö. Men vi anpassade oss fort i de förhållandena och tog igen mycket på andra etappen. När det är långa dagar är vi starka. Sedan körde vi bra i mörkret, konstaterade Johan Johansson om den täta kampen i toppen mot Hampus och Pontus Jakobsson från SMK Nyköping.

I totalsammandraget, alla klasser, var Rådström och Johansson sexa.

VM inleds med Rally Sweden i februari. Innan dess ska duon även hinna med SM-sprinten under SM-veckan i Sundsvall.

– Där kanske vi inte kan utmana på samma sätt eftersom man slår ihop klasserna så vi möter ganska starka bilar. Men det är viktigt bara att få åka mycket. Det var bra även i helgen, att vi fick åka många mil, konstaterade Johan Johansson.

För Adrian Ring från Ringarum, tävlande för Linköpings MS, blev inte Bergslagsrallyt lika roligt. Ett kabelfel på andra specialsträckan ställde till det och han och kartläsaren Fanny Jakobsson slutade 24:a i sin klass (trimmat tvåhjulsdrivet).

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson