Samarbete med LFC förstärker IFK

Ett nytt samarbetsavtal skickade in en allsvensk trio i IFK Norrköping.

4 maj 2019 18:46

LÄS MER: Lovisa bakom IFK:s storseger

Plötsligt var det tre spelare från allsvenska Linköpings FC i den vitblå IFK-dressen i hemmamötet med Vimmerby.

– En typ av samarbetsavtal som vi har tecknat med LFC, där vi har kommunikation med Unogård (Olof, LFC-tränaren) om när det kan vara aktuellt för de här spelarna att spela med oss. Nu var det första gången sen avtalet blev klart, berättar Anna Eriksson, IFK:s tränare.

I IFK:s startelva den här lördagen fanns LFC-trion Alva Selerud, Linn Bogren och Wilma Thörnkvist.

– Det är spelare som har haft lite svårt att ta plats i LFC hittills och nu passade det bra att de fick speltid med oss. De kommer långt ifrån vara med varje match, exakt hur ofta det blir är oklart, säger Anna.

– Vi har legat lågt med det här eftersom det kan bestämmas ganska sent vilken match de kan vara med här. Vimmerby blev lite överraskade, säger Anna vidare med ett skratt.

Alva Selerud är bekant med IFK sen tidigare, hon lämnade klubben efter säsongen 2016 för en satsning i grannstaden Linköpings allsvenska topplag. Där har hon inte fått spela särskilt mycket – åtta matcher 2017 och två matcher förra året i högsta serien.

Efter två och ett halvt år var hon på lördagen tillbaka på Östgötaporten, från start på vänsterkanten.

– Jättekul att få spela med flera jag spelat med under min tidigare period i IFK, flera är kompisar till mig, säger Alva.

Återkomsten till IFK blev riktigt lyckad. Laget vann division 1-matchen med klara 5–0 och Alva slog inlägget till första målet, och gjorde sen själv matchens sista mål med ett läckert avslut.

– Jag vek inåt i planen och sköt i bortre, berättar hon om sin fullträff.

Den 19-åriga mittfältaren har Svärtinge som moderklubb och har under tiden i Linköpings FC fått chansen i Sveriges U 19-landslag, där hon har gjort totalt nio landskamper.

Backen Linn Bogren, 18 år, och jämngamla mittfältaren Wilma Thörnkvist blev båda utbytta efter dryga timmens spel. Båda efter ett gott dagsverke.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander