Så vill Linköping City ta nästa steg

Organisationen behöver stärkas – och nu planerar Linköping City att anställa en marknadsansvarig till nästa år.

10 juni 2018 14:15

– Det är någonting som vi tittar på och där vi känner att det går att göra mer. Vi har fått till en bra struktur i föreningen, men vi är för få och behöver se över organisationen för att ta nästa steg. Det går inte att bara satsa på det som händer på planen, säger ordföranden Tuncay Yüksel.

Nykomlingen City har inlett division 1-fotbollen med tretton poäng på de tio första matcherna och en plats i mitten av tabellen. En helt okej start, även om Yüksel och många andra inblandade suckar över en del till synes onödigt tappade poäng.

– Vi har några poängförluster som svider rejält. Inte minst nu senast. Spelmässigt har vi dominerat i många matcher, säger han.

Linköping City har tidigare pratat om att vara i superettan 2019, men med tanke på hur det ser ut i serien och med hårdsatsande duon Västerås och Carlstad i vägen känns det som omöjligt uppdrag.

– På det sättet var vi nog något år för länge i tvåan. Men det var nyttigt det också. Vi vill till superettan inom kort, men det gäller också att vara realistisk, säger Tuncay Yüksel.

397 åskådare i snitt så här långt. Vad säger du om det?

– Många klubbar budgeterar för högt, men det har inte vi gjort. Vi ser gärna att publiksiffrorna ökar, men det är ungefär vad vi räknat med.

Däremot diskuteras alltså olika åtgärder för att stärka marknadssidan.

– Det finns säkert företag som väntar på ett samtal, men där vi helt enkelt inte har tid. Alla vi som jobbar med det gör det vid sidan av våra ordinarie arbeten och det är klart att det är en begränsning. Hittar vi en lösning är det något som vi vill satsa på, säger Yüksel.

Citys hemmamöte med Team TG FF visas direkt på Corren.se och Klackspark.com med avspark klockan 15 under söndagen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten