Trojáns ovissa kvalspel tillbaka

Först ska Kalmar och Södertälje klaras av. Sen måste spelartruppen fyllas på till nästa säsong.

Tränaren Anna-Lena Swartz ska leda sitt tillbaka mot allsvenskan.

Tränaren Anna-Lena Swartz ska leda sitt tillbaka mot allsvenskan.

Foto: Christer Andersson

Rugby2019-08-29 15:48

Vägen tillbaka till allsvenskan är krävande. NRK Troján inleder kvalspelet hemma på lördagen mot tidigare samarbetsklubben Kalmar Södra. Vinnaren av norrettan möter söderettan i bäst av två matcher.

– Vi borde vara det bättre laget, rent erfarenhetsmässigt och nivåmässigt, tycker Pasi Niemelä, klubbens tävlingsansvarige.

Segrande lag ställs mot allsvenskans jumbolag, Södertälje, i bäst av två matcher och vinnande lag erbjuds en allsvensk plats nästa säsong.

– Vi vill ha revansch på dem. Vi förlorade med fem poäng så vi åkte ur. Nu vill vi ta tillbaka den platsen, säger Pasi.

Men frågan är om Troján kommer att ta steget upp om man vinner kvalmatcherna.

– Vi får se över vilka spelare vi har. Det finns många frågetecken. Det tar stryk att spela rugby, några har blivit lite äldre och en del pratar om att spela utomlands. Det finns många frågetecken.

Säsongen i ettan har gått riktigt bra, bara en förlust mot Exiles B. I årets trupp finns 23 egna spelare plus en handfull Linköpingspelare. Stommen med landslagsspelare som Henrik Ek, Sami Paulsson, Jonas Zengler och Sebstian Nockmar har givit laget stabilitet.

För att få spela i allsvenskan finns ett krav på 35 spelare, för att klara skador och annan frånvaro.

Hur kan ni klara det?

– Det skulle kunna vara realistiskt om vi kan ha ett farmaravtal som ger oss fem spelare. Vintern får visa vad som händer, svarar Pasi.

Troján räknar med att kunna ställa upp med bästa laget på Bollspelaren och siktar på att fixa ett bra utgångsläge till bortareturen.

Karta: Bollspelaren
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!