Sofie stack ut som tvåa i jakten på slutsegern, men blev uppsprungen av sexan Yrsa Röjgård mot slutet och i spurten var det Yrsa som drog längsta strået och knep andra platsen.

– Hon bara sprang förbi mig i upploppskurvan, förklarade Sofie, som dock inte var särskilt besviken över den tappade silverplatsen.

– I bästa fall hade jag trott på en topp-tio-plats. Jag är jättenöjd.

Artikelbild

| Här den duktiga Östgötatrion i D 13. Yrsa Röjgård, OK Kolmården, till vänster, tvåa, Annie Lund också OKK sexa samt Sofie Ettling, Skogspojkarnas OK, trea.

– Kom ifatt en klunga redan vid första kontrollen, men de bara försvann och jag blev ensam berättade Yrsa, som sprang som en raket hela vägen, var snabbast av alla de 150 13-åringarna i klassen.

Annie Lund i sin tur fick aldrig kontakt med de andra, gjorde sitt eget lopp och slutade som åtta.

I D 21, en seniorklass med lite kortare banor än eliten, var Östgötskorna Malin Leijon Lind och Anna Wehlin - båda för övrigt distriktsmästare hemma i Östergötland vid var sitt tillfälle - med i tätstriden som femma och tvåa, dock en bra bit bakom ledande Josefin Kristiansson, Trollhättan. Men den som kom först in på upploppet mot slutsegern var Skogspojkarnas Anna.

– Såg Josefin vid en kontroll mot slutet, men det var allt, berättade en riktigt belåten Anna, som är på väg tillbaka till eliten efter ett skadefyllt år.

Artikelbild

| De blev två totalsegrar till klubbarna i östra Östergötland. Anna Wehlin, Skogspojkarnas OK och Mats Röjgård , OK Kolmården vann D 21 respektive H 45.

Hon kunde också bokföra sig för etappens bästa tid. Bakom Anna sprang Kolmårdens Malin också bra, blev sexa på etappen och klättrade till fjärde plats totalt.

Medan Annas triumf blev en glad överraskning var Kolmårdens Mats Röjgårds seger i H 45 en riktig lågoddsare. Med tio minuters ledning från start var det bara en katastrof som kunde stört honom. Nu kom den aldrig och när Mats även var snabbast i avlutningen, vann han med imponerande 13 minuter. Starkt gjort av en som är äldst i klassen – 49 år i år.

Artikelbild

| Kerstin Ljungemyr, OK Kolmården spurtar mot en fjärde plats i D 15.

Kerstin Ljungemyr också hon Kolmården har inte trivts i värmen här i Ö-viksskogarna. Trots det fullföljde hon sin orienteringsvecka med en stark slutlig fjärde plats i D 15.

Bland pojkarna stod Denslens Hugo Persson för det bästa lokala resultatet. I H 14 en av de största klasserna med nära 200 deltagare blev han sexa till slut efter en sjätte plats på etappen.

Simon Lundin Finspångs SOK fixade också till ett bra avslut. Behöll sin andra plats i H 21, en av seniorklasserna under eliten, trots att han bara blev 18:e man på etappen.

Finspångs SOK fick dock en slutsegrare. Mountainbike orienteraren 17-årige Joel Ernstsson var snabbast även i avslutningen och tog en klar totalseger i sin klass MTBO H 20, en juniorklass för tävlande upp till 20 år.