"Risken finns att AIK-supportrar dyker upp"

IFK Norrköpings sista vecka, blir i stort sett som alla de andra. "Allt handlar om hur det avgörs", säger Jens Gustafsson.

5 november 2018 22:00

Måndag. Återhämtning och gym.

Tisdag. Andra dagen efter match, ledigt.

Onsdag. Träning.

Torsdag. Träning.

Fredag. Ledigt.

Lördag. Träning och avresa mot Göteborg, övernattning på hemligt hotell.

Söndag. Match och allsvensk avslutning mot Häcken.

LÄS MER:"Problemet är att få tag i bilder"

IFK-spelarna kommer inte mötas av några chockartade förändringar när chansen finns att vinna SM-guld ännu lever. Om Janne Andersson talade om processer, är Jens Gustafsson lika konsekvent i sitt arbetssätt. Det är därför möjligheten finns i sista omgången.

– Redan i maj var det klart att AIK skulle ta guld och vi har svarat på frågor om hur vi skulle få ihop det. Nu står vi i omgång 30 och ser vad som händer. Allt handlar om hur det avgörs till slut. Här och nu, säger Jens Gustafsson.

Managern anser att IFK-laget, som han hyllar för sina insatser under hela säsongen, knappast riskerar att förlora något från sin utgångsposition.

– Det enda som skulle kunna ge en gnutta besvikelse vore om Kalmar skulle vinna hemma, och vi inte lyckas vinna vår match mot Häcken. Men det vi byggt upp tillsammans, supporters, spelare, ledare har varit helt fantastiskt, säger Gustafsson. Fortfarande rörd efter den välregisserade sista hemmamatchen på Östgötaporten.

LÄS MER:"De hör hemma bland de största"

Players manager Mikael "Gädda" Hansson har vid sidan av den sista veckan, en del extraplanerande tillsammans med Mårten Jacobsson.

– Det har varit en fantastisk säsong och oavsett hur det går kommer vi runda av med något firande för spelarna, förutom Stjärnkvällen.

Trycket ökar väl sista allsvenska veckan från media?

– Jo, det har varit mycket redan den här veckan inför Daniel Sjölunds och Andreas Johanssons avskedsmatch med media från Åland och Halland.

Kommer ni övernatta på hemlig ort före Häckenmatchen?

– Risken finns att AIK-supportrar dyker upp på natten med något fyrverkeri, så det är inget vi kommer skylta med.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulf Stråhle