Beskedet: Padelhallen försatt i konkurs

Situationen är fortsatt tuff för många padelanläggningar. Nu har PDL Center Norrköping försatts i konkurs.

PDL Center Norrköping har gått i konkurs.

PDL Center Norrköping har gått i konkurs.

Foto: Henrik Jonsson

Padel2023-06-14 17:00

Squashcenter, som anläggningen hette tidigare, var först i Norrköping med att satsa på padel.

2015 öppnades de första banorna i anläggningen vid Bollspelaren.

Padelsporten blev en jättehit och snart öppnades nya hallar upp runt om i Norrköping.

Men de senaste åren har efterfrågan minskat och överetableringen av padelbanor har gjort det tufft för många aktörer inom branschen.

På tisdagen meddelade PDL Center Norrköping AB, som drivit anläggningen på Butängen sedan 2020, att bolaget ansökt om konkurs och på onsdagen fattade Stockholms tingsrätt beslut om konkurs. PDL Center Norrköping är en del av jättekoncernen PDL United.

"Bakgrunden till konkursen är att antalet padelbanor dubblerats sedan förra året och marknaden är nu mättad. Det gör att PDL United måste se över banbeståndet och göra nödvändiga justeringar så att utbudet matchar efterfrågan. Beslutet att sätta PDL Center Norrköping i konkurs har inte varit lätt. Vi har sett över flera andra alternativ för att undvika en konkurs, men landat i slutsatsen att det dessvärre inte är möjligt för oss att fortsatt driva verksamheten – vilket vi djupt beklagar", skriver PDL United i en kommentar.

undefined
PDL Center Norrköping har gått i konkurs.

Henrik Ringborg är konkursförvaltare och fick ärendet på sitt bord under onsdagen. Han berättar att det är flera företag inom koncernen PDL United som försatts i konkurs.

– Jag har blivit förvaltare för ett antal PDL-företag här som har satts i konkurs samtidigt. För några veckor sedan var det några i Linköping, sedan är det även ett flertal runt om i landet. Som jag bedömer inledningsvis så är det en överetablering av padelhallar och en minskad efterfrågan från konsumenter som för med sig lönsamhetsproblem, säger han.

Vad händer härnäst?

– Ja, det är frågor som jag jobbar med och så långt har jag inte hunnit komma än. Jag måste prata med bolagets företrädare och hallchef och göra en genomgång. Vi får se hur situationen ser ut för just den här padelhallen och det här bolaget. 

I anläggningen i Norrköping finns även ett antal squashbanor. Finns det möjligheter att driva den delen vidare på något sätt?

– Det får jag titta på. Det är lite ovanligt. Så har det inte varit i de flesta andra hallarna som jag haft. Det är ett nytt förhållande som jag får kolla på, säger Henrik Ringborg.

Sporten har sökt representanter för PDL Center Norrköping. Två anställda berörs av konkursen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!