Den förre IFK-spelaren lämnade klubben förra sommaren för den nya tillvaron i 2.Bundesliga och Eintracht Braunschweig. Det slutade med ett kval uppåt redan första säsongen, där dock laget inte nådde hela vägen.

I höst har det gått tyngre.

– Det har varit lite sådär resultatmässigt, vi har inte fått poängen med oss riktigt. Inledningen var helt okej, men sedan har det varit så många kryss. Vi har spelat dåligt och fått nöja oss med en poäng ibland, andra gånger har vi spelat bra men bara fått en poäng i alla fall. Det är asskumt. Mycket 1–1, säger "Totte" när vi når honom hemma i Tyskland.

Artikelbild

– Vi vill försöka vara med i toppen och kriga, det är därför vi inte är så nöjda.

För honom själv har det också varit en tuff höst. Inte minst skademässigt. Han har haft återkommande problem med vaden och senast för en vecka sedan gick klubben ut med att Nyman åkt på en ny bristning, nu i låret.

Klubben skrev att han blir borta året ut och redo efter årsskiftet igen.

Själv vill inte Nyman säga för mycket om skadeläget eller hur hans status är just nu, men han beskriver den senaste tiden som tuff.

– Det har varit hackigt, det har inte blivit någon rytm alls i träningen men förhoppningsvis kan jag vara tillbaka så fort som möjligt, säger han.

Extra tungt när du dessutom kändes bofast i landslagstruppen och precis hade gjort ditt första A-landslagsmål (Vitryssland)?

– Ja, det kom ganska snöpligt, speciellt som det var väldigt länge sedan jag hade någon muskelskada över huvud taget. Nu har det varit skada, sedan bra, ny skada och så bra igen innan den sista kom. Det är surt såklart, men inte så mycket jag kan göra åt det, säger Nyman och tillägger:

– Man har varit lite nedstämd, men det finns andra höjdpunkter i livet också.

Nu ser han framåt och det finns mycket att ta sikte på om han kan bli kvitt sin skada. Att komma tillbaka och hjälpa laget i 2.Bundesliga såklart, men längre fram hägrar också ett VM-slutspel i Ryssland kommande sommar.

– Det trodde man inte för ett och ett halvt år sedan, att man skulle vara så nära det. Jag såg självklart matcherna de spelade (kvalavslutningen och playoff) och det vore fantastiskt att komma med. Nu är det ett tag dit och först och främst handlar det om att bli skadefri, men det är klart att det är en drivkraft i det också, säger Christoffer Nyman.

– Samtidigt går det inte att stressa bara för det heller.

Den 25-årige anfallaren har blivit synonym med IFK:s framgångar på senare år. Han sköt det avgörande målet när IFK gick upp i allsvenskan senast. Han var med och vann SM-guldet och har varit en symbol för vitblått sedan han kom fram i A-laget.

Ett bevis för det fick han tidigare under hösten när klubben valde att döpa en läktarsektion på Östgötaporten till Curva Nyman. Den ska vara som ett komplement till Curva Nordahl och riktar sig till barn mellan 8 och 16 år.

– Självklart ashäftigt. Det är inte så vanligt att en aktiv spelare får något sådant. När de hörde av sig om det var det inget snack om saken för mig. Klart att det är lite overkligt, men kan jag bidra på något sätt gör jag gärna det, säger Nyman som har starka band till IFK fortfarande.

Även om han för tillfället spelar i Tyskland – eller snarare rehabiliterar sin skada.