Vägvalet är gjort sedan länge. I år ska den inriktningen prövas mot tuffare motstånd i en högre serie. Efter avancemanget till division 1 är det en ny utmaning som väntar Sylvia i år.

– Det finns 84 lag i division 2. Det finns 64 i "ettan", superettan och allsvenskan tillsammans. Så det är stor skillnad där, man är bland de 64 bästa i Sverige när man kliver upp där. Så det är klart att det är ett stort steg, säger Kim Hellberg några dagar före premiären.

Han hjälper till i IFK men har huvudansvaret i Sylvia. Samarbetet ger den svart-vit-randiga klubben några extra unga spelare och man får också vara en plats för utveckling.

Ni kommer fortsätta jobba ungt?

– Jag räknade på en tänkbar startelva igår och vad den skulle kunna vara och den var i snitt under 20 år.

Hur är det?

– Det är den vägen vi har valt. De laguppställningarna vi kommer ha kommer att vara unga. Sedan har vi några äldre som inte kommit igång riktigt än som kan vara med och dra upp det. Det är en jätterolig utmaning att klara av det.

Vilka svar har du fått på försäsongen?

– Vi har fått spela ihop ganska många nya spelare. Många hjälptes iväg till elitfotbollen ifjol, fem spelare lever på fotbollen idag tack vare Sylvia. Vi har fått in många nya unga från IFK:s U19. Några utifrån som tyvärr dragits med lite skador i både Ilir Terbunja och Kristoffer Khazeni. Vi hoppas de kommer igång snart.

Alfons Sampsted kommer spela med klubben i vår, precis som att Pontus Almqvist (dock skadad), Manasse Kusu och Julius Lindgren står på den lista som gör att de kan gå mellan IFK och Sylvia.

Nikola Tkalcic? Den förre IFK-backen kan mycket väl bidra i vår också, precis som Sporten avslöjade i veckan.

– Sylvia finns till för framför allt unga spelare men också spelare härifrån som vill komma hem. Skulle han komma och säga att han vill spela här fram till sommaren så kommer inte vi säga nej. Sedan kan vi inte locka med några stora pengar, det ska vara för att han känner att Norrköping är hans stad och att han får bra träning här. Att det är en bra miljö att förbereda sig i för att komma iväg i sommar, säger Kim Hellberg och fortsätter:

– Vi omsätter en bråkdel av det många i division 1 gör men vi kan erbjuda just en träningsmiljö i toppklass. Det är ett jäkla driv. De gör allt de kan, mina spelare.

Vi direktsänder alla Sylvias matcher under säsongen. Du kan se dem på nt.se, folkbladet.se och klackspark.com. Premiären på lördag är borta mot Karlslund, sändningen startar klockan 15.50.