Omstart för NT-knat på nya arenan

NT-knatet flyttar till nybyggda Norrköpings Friidrottsarena. "Lite kul då det blir mer publikkontakt".

Start på NT-knatet 2016.

Start på NT-knatet 2016.

Foto: Mikael Strand

Norrköpings kommun2019-09-02 21:30

På onsdag blir det löparfest då 25:e upplagan av NT-knatet släpps iväg.

Loppet som är tänkt för de allra minsta och familjefest har sedan starten 1995 hållit till i Norrköpings Folkpark och på Himmelstalund.

Men nu blir det ny flytt och premiär.

På nybyggda Norrköpings Friidrottsarena kommer drygt 350 föranmälda barn och ungdomar från fem till elva år springa de olika distanserna mellan 500 meter till två kilometer.

– Vi tror att det blir bättre för barnen att springa på området och publiken istället för ifrån. De allra yngsta som löper 500 meter kommer springa på banan. För sträckorna en och två kilometer har vi utnyttjat hela träningsytan på arenan med kastbanan bakom. Den längsta distansen kommer de att springa två varv, vilket gör att de passerar publiken två gånger. Jag tror det blir ett lyft både för deltagare och publik att se mer av själva loppet, säger Ellinor Stuhrmann.

Det mesta runt omkring blir som vanligt. Medalj till alla deltagarna, gympapåse, frukt och dryck vid målgång.

En del praktiska förändringar blir det när loppet byter miljö.

– Det mesta finns ändå på plats med speakertorn, ljudanläggning och sådant. Det blir nog en fördel arrangörsmässigt, säger Stuhrmann.

När loppet startade 1995 var 30 föranmälda. Årets 350 är en liten minskning, men så har loppet växt och avgörs i Finspång, Valdemarsvik på våren och Norrköping, Söderköping på hösten.

– Vi tror att det blir en del efteranmälningar. Det kan man göra nu även om anmälningstiden är officiellt är stoppad samt efteranmälningar som kan göras på tävlingsdagen från 15.30.

Ulf Stråhle

På de nylagda banorna kommer de unga löparna passera, vilket gör att föräldrar och syskon får se mer av deltagrana än tidigare.
På de nylagda banorna kommer de unga löparna passera, vilket gör att föräldrar och syskon får se mer av deltagrana än tidigare.
Karta: Vattenverksvägen 10
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!