Kolla, vilket lyft som sker på Getängen

Grön matta mot grått grus. Nya Getängen skiner inbjudande – och mer är på gång.

Norrköpings kommun 10 september 2019 19:00

Det trista gruset är historia. Konstgräsmattan är på god väg att placeras på plats och är en del av Getängens fräscha makeover.

Blickarna fastnar på  moderna idrottsaktivitetsområdets nya underlag som kommer breda ut sig över 55 gånger 35 meter.

–  Fint va? Vi hade hoppats på att det skulle vara klart vecka 40 men jag tror att vi får sikta på 42-43 innan vi kan släppa på. Vi ska försöka få till en invigning, säger Fredrik Reimander på Kultur- och fritidskontoret.

Underlaget är ett sätt att bjuda in till spontanindrott och bredda utbudet på Getängen som redan har den K-märkta Linghallen, en volleybollplan, boulebana och basketkorgar.

Där finns även ett utegym och längre fram kommer det att placeras dit hinderbanor på den gamla löparbanan.

–  Tanken är att man ska kunna köra hinderbanan mot varandra. Det kommer även att finnas två klätterblockstenar i olika höjd om man vill testa på klättring, fortsätter Reimander.

Med utebelysningen som renoverats med nya kablar finns det alla förutsättningar för att det ska bli aktivitet på området.

– Fotbollslag kan träna här men det är inte bokningsbart. Alla ska släppas in och man får samsas. Vi vill försöka få ungdomar att bli ännu mer aktiva och det här känns som ett lyft. Vi hade en upphandlingsplan ute förra året men det blev för dyrt. Det här kostar med, såklart, men det blir ett modernt och fint Getängen, konstaterar Fredrik Reimander.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa