Mästaren siktar mot Stora TV-crossen

Han vann sammandraget för andra året i rad. Nu är Linus Månsson redo för en ny utmaning.

Motocross, Norrköping2010-09-14 00:00
Linus Månsson är en erfaren vinnare på Kråkvilan. En van segrare i TV-crossen. För andra året i rad rullade han in med sin cykel i depån, drog av sig hjälmen och firade efter finalen i TV-crossens ungdomsklass.- Det betyder mycket att vinna, det är roligt, sa han när regnet dragit in över Kråkvilan.Ifjol avgjordes finalen i riktig lervälling och bland gulnade höstlöv. I år var förutsättningarna bättre, vädermässigt men också tävlingsmässigt.Totalledaren i sammandraget, William Andersson, kom inte till start och Linus hade ett kanonläge.Han tog chansen.Linus startade som femma i det första heatet, men kom i mål som etta. Han satte full fart i heat nummer två och ledde redan innan det första varvet var kört. - Jag gick ut hårt för att dra ifrån de andra i början. Jag fick en lucka och sedan kunde jag köra lite lugnare.Du körde på säkerhet?- Ja, det är onödigt att riskera att ramla och tappa hela sammandraget.Han gjorde inte det. varven blev fler och fler i takt med att den återstående tiden på banan blev allt mindre.- Det var väl på det sista varvet som jag började tänka på att jag kunde vinna allting, men annars tänkte jag inte så mycket. Man kör.Han har gjort det bra i år, både på och utanför TV-crossen. En vinst i en B- respektive C-final i USM har kryddat säsongen.- USM är lite större än TV-crossen. Till de här tävlingarna kommer folk från södra Sverige, men till USM kommer folk från Norrland och resten av Sverige också. - Jag kom till A-final senast, men skadade mig på träningen och kunde inte köra. Det har väl gått sådär, sa Linus.USM är en utmaning, men nästa år kommer en till. Den andra segern i TV-crossen blev också den sista. 2011 års 16-åring fortsätter tävlandet i Stora TV-crossen.- Det blir kul, lite annat motstånd, sa Linus efter årets näst sista tävling.En USM-tävling i Linköping väntar. Troligen, lägger han till. Därefter blir det fokus på träning innan nästa säsong drar igång i vår.- Tråkigt, men samtidigt skönt. Jag slipper gärna det här vädret, sa han och tittade ut över depån med en grimas.Regnet öste ner.
Fakta Topp tre
Sista deltävlingen i TV-crossen:65cc Guldhjälm, A-final: 1) Adam Erinarsson, Vissefjärda CK 2) Jesper Hultman, Tranås MC 3) David Krantz, Karlskoga Degerfors MK.85cc Guldhjälm, A-final: 1) Alex Brandow, Linköpings MS 2) Rasmus Andersson, SMK Eksjö 3) Thom Ollman, Strängnäs MS.85U, totalt: 1) Linus Månsson, SMK Östgöta 2) Sebasitan Mårtensson, AMF Södertälje 3) Hampus Kahrle, Linköpings MS.MX2U: 1) Vincent Danielsson, Linköpings MS 2) Tommie Henriksson, Örebro MK 3) Lukas Kahrle, Linköpings MS.