"Mot andra lag kommer det att räcka"

Norrköping futsal förlorade i hemmapremiären mot Örebro Futsal.

24 oktober 2018 21:32

Örebro hade spelet i de fem inledande minuterna och skapade flera högkvalificerade lägen. Fem minuter in i den första perioden gjorde Örebro till sist 1–0. Norrköping kvitterade sedan till 1–1 när Johan Roxtröm fick slå en bredsida in i ett öppet mål. Örebro tog kort efter tillbaka ledningen, men Norrköping hade senare läge att kvittera innan paus då man fick en långstraff, men målvakten räddade Roxtröms skott.

Norrköping lyckades i andra halvlek skapa en del lägen, men hade svårt att förvalta dem. Roxtröm hade ett läge att kvittera då han fick iväg ett avslut från nära håll, men målvakten var med på det skottet. DzenisHalilovic hade sedan halvvägs in i den andra halvleken ett gyllene läge att kvitter till 2–2 då han blev frispelad mitt framför mål, men fick inte kontroll på bollen och en försvarare kunde rensa. Fem minuter kvar av matchen hade även Alen Nailovic ett bra läge men hans skott räddade målvakten med en utsträckt tå. I slutminuterna gjorde Norrköping en forcering och hade lägen. En kvittering fick man dock inte in och i slutsekunderna kunde Örebro stänga matchen med 3–1 på en långstraff.

Trots att man förlorade så var Norrköpings tränare Muffe Bajraktarevic nöjd med killarnas insats.

– Det var en bra insats från vår sida. Vi började de första tio minuterna lite ensligt, men så fort vi släppte på nervknutarna och i slutet på första tycker jag vi är det bättre laget och i andra tycker jag det är vi som för spelet, säger Bajrakterevic och fortsätter:

– Tyvärr har vi en eller två riktigt bra chanser som vi inte riktigt gör mål på, så summa summarum så är det att grabbarna måste göra mål på chanserna.

Bajraktarevic är trots två förluster i inledningen av säsongen inte rädd för att laget inte ska ta några segrar. Spelar de som de gjorde mot Örebro, som är fjolårets SM-finalister så kommer man vinna matcher.

– Mot andra lag i den här serien så kommer det räcka, så vi får ta med oss det som var bra och det som inte var så bra, avslutar Bajraktarevic.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anton Comstedt