Målkalas i F16-finalen: "Skötte oss bra".

Flera DM-titlar spelades hem under söndagen i Lindö. Ett av vinnarlagen var Smedby som besegrade Hjulsbro i F16-finalen.

26 augusti 2018 17:30

SE ÄVEN: Så gick det i DM-finalerna (som kommer i repris under måndagen)

Smedby och Hjulsbro har imponerat på sin resa till finalen. Det var två välförtjänta finallag som gjorde upp om pokalen och chansen att få segerjubla efteråt.

Efter 90 minuters spel var det inget snack om saken – Smedby vann med hela 7–1 efter en mycket väl genomförd match.

– Jag tycker att vi skötte oss bra. Vi spelade som ett lag och gjorde som vi hade snackat om innan, säger Vera Sand som satte dit två baljor i matchen.

– Riktigt skönt att vinna DM.

Utöver Sandh så var det olika målskyttar från Smedby hela bunten. Övriga mål gjordes av Lina Westerlund, Molly Wiklander, Josefin Pettersson, Clara Eriksson och Ida Engdahl.

En komplett insats med andra ord.

– Vi gick in med tanken att vi skulle ta det här. Vi jobbar alltid tillsammans. Vi var nervösa men taggade innan matchen, säger Vera Sand.

Smedby hade skaffat sig ett järngrepp om DM-titeln redan i paus då laget ledde med 4–0. De slog dock inte av på takten i andra.

– Det kändes väl klart. Men man ska inte lugna ner sig och fortsätta köra på. Det kan vända om man slappnar av, säger Vera.

Tack vare triumfen kvalificerar sig Smedby till SM.

– SM är en stor grej. Det blir riktigt roligt för oss, säger Vera Sand.

Hos Hjulsbro var det av förklarliga skäl inte lika muntert. De höll dock ryggen rak under prisutdelningen. Att få final är bara det en bedrift att vara mer än belåten med.

– Jag är stolt över vårt lag, säger Tilda Nestun Sundin.

– Vi hade bra spel och kämpade på. Men Smedby var starka och vi missade dem i några lägen, det är ett bra lag, säger Tilda Nestun Sundin.

Hjulsbro hade gärna haft mer kontakt med Smedby när lagen klev in i andra halvlek. Faktum är att Smedby tog ledningen efter mindre än tio minuter spel.

– Det var surt att vi låg under så stort redan från början. När vi blev lite underlägsna blev det lite väl många mål bakåt. Normalt sett är vi tålmodiga och kämpar på hela vägen, säger Tilda.

Hjulsbro får inte spela SM. Men de har ett gäng matcher kvar av säsongen som de ska försöka göra det allra bästa av. Deras målskytt i DM-finalen blev Malin Gustafsson.

Så gick DM-finalerna

F15: Lindö–Linköping Kenty 2–4.

P15: Smedby–Motala 0–7.

F16: Smedby–Hjulsbro 7–1.

P16: AFK Linköping–Lindö 2–0.

F19: Linköping FC–Lindö 2–1.

P19: Smedby–Motala 1–2.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenny Wiis