Lauritsen firade första målet med fansen

Det tog drygt en halv säsong. Sedan kunde Rasmus Lauritsen nicka in sitt första mål för IFK Norrköping. "Vår tränare är nog gladast av alla", säger Lauritsen efter varianten.

11 augusti 2019 21:01

Backen Lauritsen värvades kanske inte till IFK Norrköping för att bli målkung, men han har haft sina chanser att spräcka nollan. Det skulle dröja till den 44:e minuten mot Elfsborg i allsvenskans nittonde omgång innan han hittade rätt.

Då mötte Lauritsen en hörna från Sead Haksabanovic perfekt med pannan och gav IFK Norrköping en 2-0-ledning.

– Före matchen pratade vi om några områden som vi skulle fokusera på och en av dem var att lägga bollen på första stolpen, så man kan säga att det var en sorts variant. Jag tror att vår tränare är gladast av alla för det, säger han och skrattar.

Det fanns fler tillfällen där "Peking" hotade på fasta situationer.

– Vi har varit farliga på frisparkar och hörnor under lång tid men har kanske inte gjort så mycket mål som vi velat. Det är något som vi verkligen fokuserar på eftersom det kan innebära enkla mål, säger han.

Defensivt hade Lauritsen inga större problem att avstyra Elfsborgs attacker och gav målvakten Isak Pettersson en lugn dag i målet. Det var inte den mest välspelade matchen som de drygt 6000 åskådarna fick se, men de tre poängen var aldrig riktigt nära att slinka ur "Pekings" händer.

– Överlag var det kanske inte vår bästa match men idag var vi väldigt effektiva vilket vi inte alltid varit, säger Lauritsen.

Med returen i Beer Sheva på torsdag gäller det att ladda om för match redan nu.

– Vi var lite besvikna med oavgjort i torsdags, men min matchform blir allt bättre och jag har vant mig vid rytmen. Jag kände mig bra idag och det är väl ett gott tecken, säger Lauritsen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johannes Stenlund

Ämnen du kan följa