Landslag istället semester för IFK-spelare

Det är allsvenskt sommarlov men för ett par IFK-spelare blir det fotboll ändå.

3 juni 2019 11:00

IFK Norrköping rundade av vårsäsongen med välbehövliga 2–0 borta mot Eskilstuna.

Laget återsamlas nu den 13 juni och börjar ladda inför den allsvenska omstarten borta mot AIK den 25 juni.

Uppladdningen sker bland annat på ett läger i Falkenberg 18–20 juni där IFK också ska spela mot just Falkenberg.

Mitt under lägret sker också den högintressanta lottningen till Europa League-kvalet i Nyon den 19 juni.

Men innan allt det där ska det spelas landslagsfotboll också, inte minst EM-kval. IFK har ingen spelare med i Janne Anderssons trupp som ska möta Malta hemma (7 juni) och Spanien borta (10 juni). Det närmaste man kommer är i så fall förre IFK-forwarden Sebastian Andersson, som nyligen var med och sparkade upp FC Union Berlin i den tyska högstaligan.

Däremot kommer Simon Skrabb representera Finland under EM-kvaluppehållet. Finland har en seger på två matcher hittills i kvalgrupp J och ska nu möta Bosnien-Hercegovina hemma (8 juni) och Liechtenstein borta (11 juni).

Även Lars Krogh Gerson, som gjorde det snygga 2–0-målet mot Eskilstuna, drar iväg på landslagsuppdrag med sitt Luxemburg. Luxemburg har också tre poäng efter två matcher i grupp B och ska nu möta Litauen borta (7 juni) och Ukraina borta (10 juni).

För Alfons Sampsted (IFK/Sylvia) väntar spel med Islands U21-landslag. Det är en träningslandskamp borta mot Danmark den 7 juni inför höstens VM-kval.

Tre före detta IFK-spelare är också uttagna i Erik Hamréns isländska A-landslag, som också står på tre poäng hittills i grupp H. Jón Gudni Fjóluson, Arnór Ingvi Traustason och Arnór Sigurdsson ska vara med i matcherna mot Albanien borta (8 juni) och Turkiet hemma (11 juni).

För ytterligare två IFK-spelare kan det bli aktuellt med ett längre landslagsuppehåll, som i så fall innebär att de missar uppstarten av allsvenskan. Både Ian Smith (Costa Rica) och Kevin Álvarez (Honduras) är aktuella att komma med i landslagsturneringen Gold Cup (16 juni–7 juli). Trupperna dit släpps den här veckan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh