Krupic: "Kommit en del gliringar"

Kristianstads IK–Vita Hästen. Det blir en speciell första bortamatch i kvalserien för Amil Krupic, som ställs mot sina gamla lagkamrater.

18 mars 2019 17:00

LÄS MER: Här är Hästens motståndare i kvalserien

LÄS MER: Så spelar Hästen i kvalet

På torsdag inleder Vita Hästen kvalserien när laget tar emot Hudiksvall hemma i Himmelstalundshallen. Därefter fortsätter kampen om förnyat allsvenskt kontrakt i nordöstra Skåne. I första bortamatchen i kvalserien ställs Hästen mot Kristianstad – ett lag Amil Krupic känner till väl. Inför den här säsongen lämnade backen division 1-laget för spel i Vita Hästen.

LÄS MER: Uppe ur grottan

Att han efter flytten till Vita Hästen och allsvenskan skulle ställas mot sin gamla klubb var inget han trodde när han bytte Kristianstad mot Norrköping.

– Det trodde jag inte, men det har kanske funnits lite i bakhuvudet. De satsar rätt hårt. De har varit i kvalserien innan och en stor stomme av laget de hade när jag var där är kvar.

Kristianstad tog sig till den allsvenska kvalserien genom att besegra Vimmerby HC i de avgörande playoff-matcherna med 2–1 i matcher.

Vad tycker du är mest överraskande – att ni eller Kristianstad är i kvalserien?

– Jag är inte överraskad över att de är i topp, absolut inte. Jag tycker att det är klart mer överraskande att vi gått så dåligt.

Han beskriver Kristianstad som ett offensivt lag, som "tutar och kör". Krupic har efter två säsonger i Skånelaget såklart bra koll på hur de spelar, och han håller fortfarande kontakt med flera av spelarna.

Har du fått några reaktioner från dina gamla lagkamrater?

– Jag fick ett meddelande från en spelare fem minuter efter att de blev klara för kvalserien. Det har kommit en del gliringar av spelarna och andra kompisar som bor där.

Vad var din reaktion?

– Det ska absolut bli kul att möta dem, och jag har haft deras tränare Mikael Gath som tränare innan. Jag ser bara fram emot det.

Vad blir avgörande mot Kristianstad?

– Det kommer nog vara mycket publik, så de kommer gå på bra energi. Det gäller att vi är konsekventa i vårat spel och håller rent framför kassen. Då ska vi slå dem.

Amil Krupic spelade 45 matcher i grundserien, där han gjorde ett mål och fem assist. Han tycker själv att han gjorde en bra insats under säsongen, och tror att Hästen har goda chanser att spela i Hockeyallsvenskan även nästa säsong.

– Jag är personligen nöjd över mitt spel, jag har utvecklats bra i den här ligan. Det är klart att det är tråkigt att vi ligger i kvalserien för att spela oss kvar, men nu ser vi positivt på detta. Vi ska hålla oss kvar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Erik Johansson

Ämnen du kan följa