LÄS MER: Klart vem som blir nya IFK-tränaren

LÄS MER: Lämnar IFK – efter två pass

Redan innan Mohamed Omar ”Mo” Jama från Falkenberg värvades och slutade, var Anna Eriksson aktuell som huvudtränare för IFK Norrköping dam. Men stötestenen har varit att kombinera hennes civila jobb på Finspångs Kommun med tränarsysslan, samtidigt som Anna har två egna fotbollskillar i tonåren.

– Tränar du fyra pass i veckan plus matcher måste du kunna gå ned minst 25 procent för att det ska vara gå. Det har varit problemet, berättar Ingela.

När Mohameds flytt till Östergötland inte var genomförbar ställdes frågan till sin spets igen.

– Vi värvade inte honom hur som helst utan han var aktuell för en flytt till Linköping med familjen. Men till slut föll det på att hans dotter gick i nian och inte ville riskera att byta skola för betygens skull sista terminen. Han ville verkligen lösa situationen, men det var praktiskt omöjligt. Då skulle han inte få se sin familj på ett halvår, berättar Ingela.

Den här gången fick IFK klartecken från Anna Eriksson efter att hon diskuterat med sin arbetsgivare.

Nu kommer hon tillsammans med assisterande tränaren Christin Lilja att forma 2019 års trupp.

– Det känns jättebra. Det är två ledare som kompletterar varandra bra. Två varma människor som är bra på att bygga relationer, samtidigt som det är bra fart på träningarna och mycket glädje, säger Ingela efter ett oväntat hektisk silly season.

– Det känns verkligen superbra till vårt unga och duktiga lag.

Utöver landslagstjejen Ebba Sjögren som ansluter från Värmbol, har IFK också gjort klart med IFK Nyköpings talang Lisa Frisell.

– En spelare som är i samma nivå som Ebba. Ytterback som verkligen följer med upp i anfallen. Även Ronja Karlsson-Thörnberg från Linghem är klar. En spelare som LFC F19 ryckte i, säger Ingela Andersson.

På minussidan finns Vanessa Karagöl som ska magnetröntgas, med befarad led- samt korsbandsskada. Dessutom är Alma Ekberg borta för 2019 med samma skada sedan en månad tillbaka.

– Två unga och mycket lovande spelare som vi ska göra allt vi kan för att få tillbaka.