Klart: Sema byter land och liga

Sparsamt med speltid i England. Ken Sema, 25, tar ny fart i Serie A. Nu är det klart att Norrköpingskillen lånas ut till Udinese.

22 augusti 2019 12:20

Sucén i Östersund öppnade för en flytt till Premier League och Watford som la fram ett kontrakt som gäller till 30 juni 2023.

Ken Sema bokfördes för 22 matcher och ett mål den debutsäsongen i Londonklubben – men vill ha en mer betydande roll och nappar nu på möjligheten att byta land och liga.

Under torsdagen blev det klart att Sema lånas ut till Udinese, tolva i serie A förra säsongen.

Till Fotbollskanalen.se säger han:

"Det känns bra, nu är jag här så det blir bra. Jag är glad att vara här och ser fram emot allting. Det är en ny utmaning som väntar. De är glada att jag är här och det ska bli intressant att se hur det går i ligan och att spela lite mer än vad jag gjorde i England".

"Sema är en snabb och smidig vänsterfotad spelare med en speciell teknisk förmåga. Han kan spela i flera roller på vänsterkanten och kommer genom sin flexibilitet att ge (huvudtränaren Igor) Tudor fler möjligheter", säger sportchefen Pierpaolo Marino till klubbens webbplats.

Laget som coachas av den tidigare storbacken Igor Tudor, bland annat i Juventus under sin aktiva karriär, inleder seriespelet på söndag med hemmamatch mot Milan.

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung