Klart: Han är tillbaka i Hästen

Han har ryktats vara på gång in vid ett par tillfällen. Nu är det klart – Niklas Czarnecki, 53, är tillbaka i Vita Hästens bås.

19 april 2019 07:57

Snacka om en händelserik vecka.

Vita Hästen meddelade först en förlängning med Simon Krekula.

Fortsatte med att presentera klubbens nya huvudtränare i Tony Zabel och välkomnade sedan extremäventyraren Niclas Mårdfelt för att bland annat hjälpa till med "att en bygga en framgångsutvecklande vinnarkultur".

LÄS MER: "Zabel börjar i uppförsbacke"

Hästen följer upp med att ta tillbaka Niklas Czarnecki.

Tidigt under Långfredagen släppte klubben nyheten att Czarnecki som så framgångsrikt ledde Hästen till SHL-kval 2014/2015 kommer vara Tony Zabels högra hand.

– En person som vet hur man vinner matcher och som utvecklat vinnarkulturer. Niklas är strukturerad och målinriktad, en lagbyggare som samtidigt ser till individens utveckling. Niklas har ett stort hockeykunnande och han lämnar inte framgången åt slumpen, säger Rickard Rauge i ett pressmeddelande.

Efter att ha räddat kvar Karlskoga i allsvenskan förra säsongen har Czarnecki gått utan hockeyjobb.

När Vita Hästen sladdade under säsongen ryktades det att han var ett namn som Hästen jobbade på för att reda ut läget.

Det blev i stället Sune Bergman som tog över efter kickade Leif Strömberg men nu är 53-åringen åter en del av Hästens ledarorganisation.

LÄS MER: "Lista - så bör ni agera, Hästen"

– Niklas Czarnecki är med sitt hockeykunnande och sin erfarenhet från ledande SHL-klubbar en mycket stark förstärkning som passar väl in det nytänk och förbättring vi vill få till på kort och lång sikt, fortsätter Rauge.

Sporten söker Niklas Czarnecki.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung