Zabel om sviten: "Det som är nyckeln"

"Jag tycker vi har sett bra ut ganska länge i våra grunder. Nu tycker jag vi håller oss till dem oftare och oftare", säger Vita Hästens Tony Zabel om formtoppen.

Tony Zabel tycker att Vita Hästen kan vara nöjda med vart man har kommit i utvecklingen just nu.

Tony Zabel tycker att Vita Hästen kan vara nöjda med vart man har kommit i utvecklingen just nu.

Foto: Christer Gustafson

Ishockey2019-11-26 18:00

Fem raka segrar och ett rejält lyft i tabellen där man nu är uppe på sjätte plats i hockeyallsvenskan. Vita Hästen har hittat mer och mer rätt och är ett av de allra bästa lagen i serien just nu.

Förklaringen?

Kan du peka på något specifikt som gjort att det släppt?

– Släppt och släppt. Jag tycker att vi har sett bra ut ganska länge i våra grunder. Nu tycker jag att vi håller oss till dem oftare och oftare och då ser man att det blir ganska enkelt att spela. När fem man gör något ihop och är säkra på sin sak bygger man fart. Det tycker jag att vi gör oftare nu.

Under den första delen av säsongen kunde laget ofta spela okej men inte alltid få resultaten med sig. Det är där man fått det att vända på slutet.

Spelet är bra och det leder till segrar.

– Vi har förlorat matcher eller inte tagit poängen fullt ut tidigare på grund av en del individuella misstag. Och ett för dåligt boxplay. Nu har vi byggt självförtroende och killarna står för en fin arbetsinsats nu. De jobbar hårt för det vi ska hela tiden. De har förstått vad som ska göras, det är det som är nyckeln.

Sådant kan ta en stund med tanke på att ni är nya ledare också?

– Allt tar en stund. Grundspelet sitter men vi har skruvat på en del saker som ska passa det här laget bättre. Det tar också lite tid att hitta det man ska skruva på och justera det. Sedan ska alla hitta sina roller också.

Ser du en ännu större potential att få ut av det här laget?

– Vad det handlar om nu är att om vi fortsätter göra det vi ska och kan känna oss nöjda med det vi kommit till. Det har vi pratat om också, att vi kan vara det om vi gör det vi ska fullt ut. Då måste motståndarna vara riktigt bra för att slå oss, svarar Tony Zabel.

I och med det resultatmässiga lyftet har även känslan i truppen påverkats åt rätt håll. Det blir så när insatserna leder till poäng i tabellen också.

Märker du av det?

– Det är klart. Vi är gladare och det är lite lättare med allt. Det gäller att konservera det här nu, även om vi kommer förlora matcher – och det kommer vi att göra – så gäller det att vi är tillbaka och ser ut som vi ska till nästa match.

Hur ser du specifikt på att möta Södertälje?

– Jag tycker att det är ett bra lag. Bra spelare. De har varit under press ett tag och har högt tryck på sin grupp. De kommer tävla som om det vore sista matchen och det gäller att vi gör detsamma. Och tävlar till och med hårdare än dem.

Karta: Himmelstalundshallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!