Zabel: "En bra match men jag vill vinna"

Vita Hästen gjorde en stark match borta mot topplaget Timrå – men föll på straffar igen. "Jag är inte nöjd om vi inte vinner", sa tränaren Tony Zabel.

Tony Zabel hade svårt att glädja sig åt en bortapoäng i Timrå efter den tappade ledningen i slutet.

Ishockey2019-10-27 17:36

Vita Hästens bortaturné gick vidare norrut. Efter en poäng mot Almtuna i Uppsala i fredags körde spelarbussen vidare till Timrå för match mot tabelltvåan.

Oscar Masiello fick chansen i kassen i NHK Arena men det var Victor Brattström i Timrå som fick släppa in det första målet. Som blev spektakulärt. Chansen såg ut att vara över för Kevin Elgestål men i bortvänt läge klippte han till med en högst oväntad backhand som överraskade Brattström.

Vita Hästen fick chansen att öka på ledningen genom två raka powerplay men det blev tvärtom i stället. Jesper Samuelsson drog ner Sebastian Ohlsson i friläge, i numerärt överläge, och på den efterföljande straffen satte Jonathan Dahlén 1–1.

Masiello fick en svettig första period med 16–2 i skott för Timrås del men målsiffrorna stod sig.

– Vi började perioden bra men sen blev det för mycket pucktapp i deras anfallszon. Då kunde de vända och komma med fart. Vi fick inte bort dem från mitten men det blev bättre i andra och tredje perioden, sa Tony Zabel efter matchen.

Jonathan Dahlén slog in kvällens andra mål när han vispade in en retur från eget skott i powerplay.

Hästens svar? Ett kanonbyte som slutade med att Erik Borg tryckte in 2–2 i nättaket efter Oliver Nordbergs fina förarbete.

Det blev dock en väldigt kortvarig lycka. En dryg minut senare ramlade 3–2 in bakom Oscar Masiello efter en märklig flipperstuds. Inte lika snyggt som Borgs mål men lika mycket värt.

Men det var på något sätt proppen ur för målproduktionen i mittperioden. Nu fick Nordberg sista klubban på pucken efter Christopher Fishs öppnande passning bakåt. 3–3 som sagt efter fyra mål på fyra minuter.

Vita Hästen fick upp spelet betydligt bättre i perioden och gav Timrå en rejäl fight.

– I andra och tredje perioden fick vi tag i det. Då hade vi en acceptabel tävlingsnivå. Det var därför vi vände på steken men det var synd att vi inte kunde hålla i det, tyckte Zabel.

I början av den tredje perioden gjorde Kevin Elgestål gjorde sitt andra mål för dagen. Ett distinkt avslut när han kom inåkande från vänster gav gästerna ledningen med 4–3.

Timrå replikerade dock. Masiello släppte en retur rakt ut och Tim Wahlgren satte pucken i nät.

Vita Hästen återtog kommandot i den här galet svängiga matchen. Man fick rejält tryck i spel fem mot fyra . Linus Andersson spelade fram István Bartalis som smackade in 5–4, stenhårt i krysset.

Timrå forcerade hårt för att få till en kvittering – och lyckades också. Målvakten Brattström plockades ut och Sebastian Hartmann kunde sätta 5–5 efter en lös puck framför Masiello.

Trots ett avslutande powerplay för Vita Hästen gick matchen till straffar, precis som i Uppsala.

Christopher Fish satte en straff för gästerna men Jonathan Dahlén två för Timrå. Därmed upprepade sig scenariot från i fredags.

– Då hade vi bättre straffar i alla fall. Nu var det bara "Fishen" men Dahlén är ju för bra, konstaterade Tony Zabel.

Vita Hästen-tränaren hade svårt att glädja sig åt en poäng eller en hedersam förlust igen.

– Vi gör en bra match men det räcker fortfarande inte för att vinna. Vi behöver trepoängare. Vi blir för passiva ibland och deras två sista mål var för enkla också. 4–4-målet var för dåligt, sa Zabel.

Ni har ändå gjort nio mål på två bortamatcher efter lite måltorka?

– Jo, men jag vill vinna. 1–0 räcker för mig. Jag skiter i om vi gör fyra eller fem mål om vi inte kan vinna matcherna.

Marcus Eriksson och Vita Hästen fick i alla fall med sig en poäng från den svåra bortamatchen.
Matchfakta

TIMRÅ–VITA HÄSTEN 6–5 (1–1, 2–2, 2–2, 0–0, 1–0))

Målen: 0–1 (3.00) Kevin Elgestål, 1–1 (17.12) Jonathan Dahlén (straff), 2–1 (27.05) Jonathan Dahlén, 2–2 (29.05) Erik Borg, 3–2 (30.07) Sebastian Hartmann, 3–3 (31.17) Oliver Nordberg, 3–4 (40.48) Kevin Elgestål, 4–4 (44.39) Tim Wahlgren, 4–5 (53.20) István Bartalis, 5–5 (58.03) Sebastian Hartmann.

Avgörande straff: Jonathan Dahlén, Timrå.

Skott: 32–19 (16–2, 9–9, 7–5, 0–3).

Utvisningar: Timrå: 5x2. Vita Hästen: 4x2.

Publik: 2 761.