Vita Hästen vinnare igen– efter straffar

Vita Hästen fick slita, men till slut kom man tillbaka på vinnarspåret igen. Linus Andersson avgjorde för hemmalaget via en avgörande straff till 2–1.

Anton Johansson.

Ishockey2019-12-01 17:28

Sex raka segrar men i fredags tog den fina sviten slut i och med den knappa förlusten i Västerås. Hur skulle Vita Hästen reagera på det?

Sett till starten mot Almtuna – inte särskilt bra.

Det tog bara 48 sekunder innan Tony Mårtensson tog vara på en retur från Oscar Masiello i hemmamålet och sedan låg pucken där för 0–1.

Vita Hästen reste sig och kom tillbaka in i matchen, utan att för den skull prestera någon glimrande ishockey i den första perioden. Men det var hemmalaget som styrde mest, inte minst via några powerplay som dock inte resulterade.

Man fick dock utdelning till slut när Simon Fernholm skickade in en puck mot målet som lånet från Örebro, Viktor Lodin, styrde i mål förbi en chanslös Jesper Eliasson.

Kvitterat.

1–1 stod sig också perioden ut. I den andra var det tämligen jämnt i inledningen. Och ganska slarvigt spel med dåligt passningsspel som präglade inledningen av perioden.

När något lag väl tog tag i det var det dock Vita Hästen som gjorde det. Laget skapade chanser för ett ledningsmål men pucken ville inte in.

Inte när Marcus Eriksson fick en dubbelchans från nära håll, eller när Arvid Degerstedt petade pucken i stolpen från nära håll. Några mål blev det inte alls i mittperioden och det oavgjorda resultatet stod sig inför den sista.

Även den tredje perioden hade ungefär samma matchbild, med mycket slarv men där ändå hemmalaget skapade det mesta. Jens Holmström hade ett bra läge att ge laget ledningen mitt i perioden men pucken gick precis utanför stolpen.

När Almtuna stack upp stod Oscar Masiello på plats och svarade för ett par bra räddningar och mycket talade för att det inte skulle bli några fler mål efter ordinarie tid.

Mycket riktigt stod sig också 1–1 efter tre spelade perioder.

I förlängningen tog Filip Cruseman, bra som vanligt, tag i det direkt och skakade fram ett powerplay nästan omgående. Men spelet med en man mer var inte Vita Hästens starkaste sida den här kvällen och något mål blev det inte nu heller.

Istället fick allt avgöras via straffar. Och där var Hästen illa ute när Marcus Karlström gjorde mål för Almtuna i sista omgången, men Marcus Eriksson svarade för Hästen och tog avgörandet till "sudden-straffar".

En omgång i taget.

Och där avgjorde till slut Linus Andersson med en distinkt straff upp i nättaket och gav därmed två poäng till Vita Hästen.

Jens Holmström.
Matchfakta

Vita HästenAlmtuna 21 (11, 00, 00, 00, 10)

Första perioden: 0–1 (0.48) Tony Mårtensson (Stefan Lassen, Nikolai Belov), 1–1 (10.35) Viktor Lodin (Simon Fernholm, Jens Holmström). Andra perioden: –. Tredje perioden: –. Förlängning: –. Straffar: 2–1 Linus Andersson. Skotten: 39–22 (11–7, 11–7, 12–5, 4–3, 1–0). Utvisningar: Hästen: 4x2 minuter. Almtuna: 8x2 minuter. Publik: 2 094.

Karta: Himmelstalundshallen