Vita Hästen höll undan i dramatiskt slut

Det krävdes en rejäl kamp för sjätte raka trepoängaren för Vita Hästen, som vann med 3–2 mot Södertälje.

Filip Cruseman var målskytt mot SSK.

Ishockey2019-11-27 21:25

Efter fem raka segrar var det ett Vita Hästen fyllt av självförtroende som kom ut på isen mot nästjumbon Södertälje.

Redan efter tio sekunder höll det dock på att bli rena chockstarten när pucken studsade helt galet i sargen bakom hemmamålet, men frie SSK-spelaren fick inte ordning på pucken framför Viktor Kokman. Troligen blev han lika överraskad som alla andra efter den studsen.

Istället dröjde det inte särskilt länge innan Vita Hästen tog ledningen. Arvid Degerstedt tog sig runt kassen och Joakim Hälleström slog in returen efter hans avslut. 1–0 efter 1.52.

Christopher Bengtsson kvitterade drygt fem minuter in i matchen efter en onödig utvisning av Degerstedt. Hästen tryckte sen tillbaka gästerna under större delen av perioden, och fick till slut också utdelning. Filip Cruseman (för övrigt lysande i perioden!) tog sig på egen hand fram mot målet efter fint power play av hemmalaget. Då återstod mindre än två minuter av första perioden och 2–1 stod sig till paus.

I mittenperioden fick SSK lite mer av spelet. När man fick chansen i spel fem mot tre i närmare minuten skapades ett antal heta chanser framför Kokman, som dock klarade med både tur och skicklighet.

Kvitteringen kom dock i nästa power play. Rikard Olsén hann inte sitta utvisad länge innan Christopher Bengtsson på nytt hittade rätt bakom hemmamålvakten med 1.26 kvar av perioden.

Ett mål som låg i luften. SSK var hetare än Hästen under mittenakten. Helt jämnt, 2–2, således inför sista inför 2 347 åskådare i Himmelstalundshallen.

Här tog Hästen på nytt ledningen efter 3.13. Det genom Linus Andersson som smällde in 3–2 med en man mer. Slutet blev dramatiskt när SSK fick chansen i spel sex mot fyra med 1.50 kvar. Målvakten plockades ur kassen när Simon Fernholm fick sätta sig på botbänken.

Ett mycket uppoffrande försvarsspel av Hästenspelarna såg dock till att trepoängaren säkrades och stort jubel bröt ut i "Himpa" när den, för hemmalaget, befriande slutsignalen ljöd.

Sjätte raka segern var ett faktum, men den här fick Hästen kämpa rejält för.

Närmast: Västerås borta på fredag.

Karta: Himmelstalundshallen