Vita HÀsten förlorade - efter 28 (!) straffar

Vita HĂ€sten dominerade och sköt. Men sĂ„ mĂ„nga mĂ„l blev det inte. Och Tingsryd kunde Ă€ndĂ„ sno Ă„t sig bonuspoĂ€ngen via 2–3 i straffdramat i Himmelstalundshallen.

Joakim HÀlleström sprÀckte nollan för Vita HÀsten.

Ishockey2019-10-30 21:40

Vita HĂ€sten kommer frĂ„n en tyngre period dĂ€r laget haft svĂ„rt att knyta ihop insatserna till segrar och poĂ€ng. Borta mot TimrĂ„ senast var spelet bitvis ganska bra men Ă€ndĂ„ blev det förlust (straffar) i slutĂ€ndan.

Hemma i Himmelstalundshallen hade laget bara tagit tvĂ„ trepoĂ€ngare pĂ„ de första sju försöken.

DĂ€rför var det knappast för mycket sagt att laget var i behov av en trea mot Tingsryd.

Det positva för laget före matchen var att Patrick Blomberg var klar för spel efter sin hjÀrnskakning som gjort att han missat alla matcher i hockeyallsvenskan hittills. Han var ocksÄ ganska pigg i inledningen dÀr Vita HÀsten, utan sin sjuke skyttekung Linus Andersson, dominerade den första perioden utan att fÄ till den riktiga spetsen.

Filip Cruseman hade ett lÀge mitt framför mÄlet och HÀsten skapade en del.

Dock utan att fÄ in nÄgon puck.

Tingsryd? Skapade i princip ingenting sÄ nÀr laget vÀl fick ta ledningen med sekunder kvar av perioden kÀndes det minst sagt ologiskt. Och det var hemmalaget som bjöd pÄ mÄlet nÀr Viktor Kokman lÀmnade sin kasse och gick bakom mÄlet för att stoppa upp pucken. Den studsade dock konstigt, Gustav Olhaver snappade upp den och serverade Felix Olsson som stötte in den i nÀst intill tom kasse.

0–1. Och en kalldusch för HĂ€sten.

Matchbilden i den andra perioden blev om möjligt Ànnu mer ensidig. HÀsten hade mest av spelet och mest av chanser. Spelet var förvisso hafsigt frÄn bÄda lagen men HÀsten var klart bÀst och dominerade.

Det krĂ€vdes dock fem mot tre för att Joakim HĂ€lleström skulle sprĂ€cka nollan och göra sitt första mĂ„l för Vita HĂ€sten. 1–1 efter ett bra direktskott. NĂ„got mer mĂ„l blev det dock inte i mittperioden trots stort övertag för HĂ€sten som exempelvis vann skotten med 17–1 i andra.

Och sÄ gick det som det sÄ ofta gör i sÄdana lÀgen. Tredje perioden hann knappt börja inna Felix Olsson hade gett Tingsryd ledningen istÀllet efter en spelvÀndning dÀr Viktor Kokman gjorde en kanonrÀddning pÄ första lÀget men dÀr Olsson pÄ nÄgot sÀtt lyckades grÀva in returen.

Vita HÀsten fortsatte att slita och skapa mÀngder av skott, men ofta i lÀgen dÀr Arvid Söderblom i i bortamÄlet kunde rÀdda ganska kontrollerat. Fram tills laget fick ett powerplay med drygt fem minuter kvar. I det kunde inte bortalaget stÄ emot trycket lÀngre nÀr Marcus Eriksson tryckte in kvitteringen. Ett mÄl som ocksÄ tar upp honom i ensam topp i Vita HÀstens historia över antal gjorda mÄl.

Ett mer Àn Rickard Rauge.

Det ledde fram till en mĂ„llös förlĂ€ngning och ett avgörande pĂ„ straffar. DĂ€r inledde Anton Svensson med att sĂ€tta gĂ€sternas första straff. Men Patrick Blomberg lyckades ocksĂ„ fĂ„ in en för Vita HĂ€sten och dĂ€rmed oavgjort Ă€ven efter de tre ordinarie straffarna.

Lagen fortsatte att missa straff efter straff. BĂ„de IstvĂĄn Bartalis och Oliver Nordberg var nĂ€ra för HĂ€sten med tvĂ„  ramtrĂ€ffar men det verkade som förgjort. Fram tills William Fransson kunde sĂ€tta dit den 27:e straffen (!) i raden. NĂ€r Patrick Blomberg dĂ€refter missade var det avgjort. Och Tingsryd tog med sig bonuspoĂ€ngen.

Patrick Blomberg var tillbaka efter hjÀrnskakningen.
Matchfakta

Vita HĂ€sten–Tingsryd 2–3 (0–1, 1–0, 1–1, 0–0, 0–1)

Första perioden: 0–1 (19.47) Felix Olsson (Gustav Olhaver). Andra perioden: 1–1 (8.50) Joakim HĂ€lleström (IstvĂĄn Bartalis, Jesper Samuelsson), spel 5 mot 3. Tredje perioden: 1–2 (1.42) Felix Olsson (Gustav Olhaver), 2–2 (15.18) Marcus Eriksson (IstvĂĄn Bartalis, Filip Cruseman), spel 5 mot 4. FörlĂ€ngning: –. Straffar: 2–3 William Fransson. Skotten: 53–12 (14–5, 17–1, 17–4, 5–1, 0–1). Utvisningar: Vita HĂ€sten: 2x2. Tingsryd: 5x2. Publik: 2 162.

Karta: Himmelstalundshallen
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!