Valdemarsvik vann borta mot Guts

Det blev dramatiskt när Valdemarsvik vann mot Guts i HockeyTrean södra D på söndagen.

IK Guts Finspång förlorade mot Valdemarsviks IF

Ishockey2024-10-06 18:35

Laget vann med 5-4 (1-2, 1-1, 3-1) borta i Arena Grosvad. Segermålet för Valdemarsvik stod Ludwig Johnsson för 18.24 in i tredje perioden.

Första perioden var jämn. Valdemarsvik inledde bäst och tog ledningen genom David Åberg efter 1.46, men Guts kvitterade genom Eric Wållberg. Och Guts hann också ta ledningen, genom Adam Grenestam. Efter 12.25 i andra perioden nätade Ludwig Johnsson, framspelad av David Åberg och Agaton Lantz och kvitterade för Valdemarsvik.

Guts Emil Ekelund gjorde 3-2 efter 18.16 på pass av Linus Andersson och Eric Asp.

5.11 in i tredje perioden nätade Valdemarsviks Philip Lekander framspelad av Lucas Agebrink och Simon Agebrink och kvitterade för Valdemarsvik.

14.13 in i perioden slog Max Ulff till på pass av Eric Asp och gav laget ledningen för Guts.

Efter 16.19 slog Simon Agebrink till framspelad av Philip Lekander och kvitterade för Valdemarsvik.

Laget avgjorde matchen med 1.36 kvar att spela återigen genom Ludwig Johnsson på pass av David Åberg och Sebastian Andersson.

David Åberg gjorde ett mål för Valdemarsvik och två assist.

När lagen möttes senast, 2019, slutade det med seger för Valdemarsvik med 5-0.

I nästa omgång har Guts TAIF Löfstad hemma i Arena Grosvad, söndag 13 oktober 16.00. Valdemarsvik spelar hemma mot Linköping Mighty Ravens torsdag 10 oktober 19.00.