Upprört och frustrerat i Himmelstalundshallen

Vita Hästens arbetsinsats var det inget fel på. Det var sämre med avsluten. Det kostade poängen hemma mot Timrå.

Depp i Hästen. Jubel i Timrå och av Albin Lundin.

Ishockey2019-12-03 21:25

När väl Vita Hästen och Linus Andersson (vem annars?) fick hål på Timrå fanns det tid kvar att pricka in en kvittering men det var en kväll när inte hemmalaget var spetsiga nog i hemmahallen.

33–16 i skott men förlust, 1–2, är siffror som summerar tisdagskvällen väl.

Puckarna ven på, vid sidan och över Victor Brattströms mål men det var för sällan gästernas målvakt tvingades att ta fram sitt allra bästa spel.

Hästen var väl så bra som fjolårets SHL-lag på isen, spelade aggressivt och vann tillbaka puckar.

Efter en mållös första period ökade Hästen i andra och kändes som det låg ett mål i luften när hästarna vrivlade runt Timrås kasse och sköt från alla vinklar och vrår.

Målet kom också.

Bakom Viktor Kokman.

Hästen blev för framåtlutande, tappade formen och gästerna ställde om effektivt.

Tim Wahlgrens avslut var Timrås första skott på mål i andra perioden. När även 0–2 kom med Viktor Lodin utvisad var det ett tungt slag för Hästen som dock fick liv med Linus Anderssons snärtiga reducering.

Viktor Kokman lämnade sitt mål med två minuter kvar och Hästen maximerade det sista för ett andra mål men det slutade 1–2.

Publiken var inte nöjda med domarna som enligt Norrköpingsåskådarna tillät lite för mycket. I slutet rann det över för Adam Ginning som åkte på matchstraff, efter slutsignalen.

Ett Vita Hästen utan Istvan Bartalis, Oliver Nordberg, Patrick Blomberg, Arvid Aronsson och Jens Hellgren gjorde 60 minuter som kunde räckt till poäng – med vassare avslutningar.

Marcus Eriksson.
Matchfakta

Vita Hästen–Timrå IK 1–2 (0–0, 0–2, 1–0)

Försra perioden: Utvisningar, VH: 1x2 min. TIK: 2x2 min. Skott: 12–10. Andra perioden: 0–1 (26.06) Tim Wahlgren (Sebastian Kaijser, Filip Westerlund), 0–2 (38.24), spel fem mot fyra, Marcus Hardegård (Albin Lundin, Jonathan Dahlén). Utvisning, VH: 1x2 min. Skott: 12–6. Tredje perioden: 1–2 (50.15), spel fem mor fyra, Linus Andersson (Simon Fernholm, Joakim Hälleström). Utvisning, VH: Adam Ginning, 1x20 minuter. Skott: 9–6. Totalt: 33–16. Publik: 2 121.