Tung seger för Vita Hästen i toppmatchen mot Bäcken

Det var två topplag som möttes i HockeyTvåan södra A herr på lördagen.

Bäcken förlorade mot HC Vita Hästen

Ishockey2024-10-19 18:44

Och det slutade med seger för Vita Hästen, som besegrade Bäcken borta med 3-2 (0-1, 1-0, 1-1, 0-0, 1-0) efter straffar.

Det här betyder dock inga förändringar i tabellen. Bäcken ligger kvar på andra plats i tabellen, och Vita Hästen är i fortsatt serieledning. Två poäng skiljer nu lagen åt.

Vita Hästens huvudtränare Johan Hellström kommenterade matchen:

- En jämn tillställning över hela matchen. Gillar attityden hos oss idag.

Bäcken tog ledningen efter 19 minuters spel, genom Dennis Carlsson assisterad av Oscar Ramqvist och Victor Widlund. Efter 8.14 i andra perioden slog David Ojamäe till, framspelad av Jacob Tenemyr och kvitterade för Vita Hästen. Vita Hästen gjorde 1-2 genom Albin Ivarsson-Hamberg efter 35 sekunder i tredje perioden.

Bäcken kvitterade till 2-2 genom Victor Widlund efter 8.19 av matchen. I straffläggningen var det Vita Hästen som avgjorde till 2-3. Den avgörande straffen stod Albin Ivarsson-Hamberg för. Målet var Albin Ivarsson-Hambergs femte i HockeyTvåan södra A herr.

Båda lagen har nu tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna, Bäcken med 20-9 och Vita Hästen med 13-12 i målskillnad. Det här var Vita Hästens andra uddamålsseger.

Nästa motstånd för Vita Hästen är Göteborgs IK. Lagen möts onsdag 23 oktober 19.10 i Himmelstalundshallen.