Små förändringar i "Viken" till premiären

Nära uppflyttning i våras, men Valdemarsviks IF laddar om i trean.

Mathias Nilsson hoppas på en ny rolig säsong i trean.

Mathias Nilsson hoppas på en ny rolig säsong i trean.

Foto: Johny Daagh

Ishockey2019-10-02 11:00

Förre landslagsspelaren Daniel Rydmark har lämnat tränarjobbet i Valdemarsvik. Ersättaren, 28-årige Anton Svanström hämtas från Västerviks J 20-lag.

Assisterande tränaren är dock densamma, Mathias Nilsson, som varit i klubben i många år. Han ser fram emot säsongsstarten i Hockeytrean södra D, där Lenhovda på bortaplan väntar i söndagens premiär.

– Grundserien är lite annorlunda den här säsongen, med några lag till som vi tidigare oftast brukar möta först i ett kval, säger Mathias.

14 omgångar ska spelas i grundserien innan lagen delas upp – med de tre bästa till alltrean och övriga till fortsättningstrean efter nyår.

– Vi har inte satt upp någon direkt målsättning, men när vi väl spelar vill vi givetvis vinna. Och visst vill vi komma till ett kvalspel igen, men vi har inte sagt att vi ska upp i tvåan eller så, säger Mathias.

"Viken" har inte spelat en enda träningsmatch men haft is hemma i Sparbankshallen en längre tid, och ska därmed komma väl förberedda till seriestarten.

– Förhoppningsvis lever vi på förra säsongens form, säger Mathias med ett skratt.

I truppen har det inte skett några större förändringar. WIF har tappat Elias Rolf (militärtjänst) och Filip Pettersson (slutat) men fått in några överåriga från Västerviks J 20-trupp.

– Jag skulle säga att vi har ungefär samma lag, i alla fall till 90–95 procent. Vi har alltid kämpat med att vara ganska lite folk, men det har ju gått bra ändå de senaste åren. Det är duktiga spelare och ett skönt gäng. Vi får se hur långt det räcker den här säsongen, säger Mathias.

Rutinerade backen Joakim Englund, med massor av allsvenska matcher bakom sig, kommer spela så mycket han hinner.

Övriga lag i serien: Motala, Lenhovda, Rydaholm, Löfstad, Skillingaryd, Virserum och Åseda.

Anton Svanström, ny tränare i Valdemarsvik.
Anton Svanström, ny tränare i Valdemarsvik.
Karta: Sparbankshallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!