Sakerna som gjorde Hästentränaren irriterad

Vita Hästen var nära men det räckte inte. "Jag är besviken på hur vi förlorade", konstaterade tränaren Tony Zabel efteråt.

Tony Zabel.

Tony Zabel.

Foto: Christer Gustafson

Ishockey2019-11-29 22:20

Det blev inte en sjunde raka seger, men det kunde förvisso Vita Hästens tränare leva med. Det fanns dock detaljer i spelet som han inte gillade.

– Vi förlorade matchen i boxplay idag. Jag tycker det var under all kritik, sa han ärligt efter att ha kommit ut ur omklädningsrummet.

Även om han fått se sitt lag göra en stark andra halva av matchen fanns det saker han inte ville hymla med. 

Zabel sa:

– Jag tycker att vi började matchen slarvigt ganska snabbt. Och vi ser då att vi blev osäkra i spelet. Vi dribblade på linjerna när vi sagt att vi skulle komma in i anfallszonen och få tryck på dem så att vi kunde få ett mentalt övertag. Sedan fick vi ta att det blev en annan typ matchbild och det tycker jag vi anammade och växte in i det. Fem mot fem var det vår match.

Däremot i numerärt underläge var inte Vita Hästen-tränaren nöjd med hur laget uppträdde.

– Båda boxplay-målen är riktigt dåliga. Det första, där vet vi att Lukas Zetterberg har ett jätteskott och taktiskt har vi lagt upp det för det, men vi stod inte där vi skulle. På det andra är det fyra man som åker ner i hörnet och det får inte hända på den här nivån. Klarar man inte av att fullfölja en match på den här nivån ska man inte vinna heller.

Han såg naturligtvis många bra saker också, inte minst hur laget slet sig tillbaka in i matchen och sånär fick med sig något till slut.

– Moralen och arbetsinsatsen var återigen bra. Men vi har mycket att lära från den här matchen. Västerås är ett bra lag och jag tror att de känner samma sak som vi; att Vita Hästen leker man inte med. Men det landar på oss själva idag. Förlora kan vi göra, men det handlar om hur vi förlorade.

Kedjan med Borg, Krekula och Degerstedt drog igång det för er?

– Ja, och de har gjort det många gånger förr. De står för ett hårt arbete och visade vägen idag. Därefter hakade fler på, sa Tony Zabel som får förbereda laget på ny match redan på söndag.

Då kommer Almtuna till Himmelstalundshallen.

Karta: ABB Arena Nord
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!