Så mycket har Fanzens insamling gett: "Otroligt"

Fyra nya arbetsgrupper ska jobba för att upphäva Vita Hästens konkurs. "Otroligt att se den här satsningen och viljan", säger Magnus Bodin från Hästen Fanz.

Magnus Bodin i grå tröja i Vita Hästen-klacken.

Magnus Bodin i grå tröja i Vita Hästen-klacken.

Foto: Magnus Andersson

Ishockey2023-04-07 19:00

Hästens Fanz kampanj "Vita Hästens framtid" vill försöka överklaga och häva konkursen för att undvika en omstart i den lägsta serien, division 3 eller 4.

Man försöker ta juridisk hjälp och framför allt samla in pengar – både från privatpersoner och företag.

Grundplåten var på 50 000 kronor från Hästen Fanz och 5 000 kronor från initiativtagaren Magnus Bodin. Den summan har vuxit rejält till 345 000 kronor på bara drygt två dygn.

– Det kommer uppdateras i kväll (fredag) igen. Det är nästan bara privatpersoner som har skänkt och det är helt otroligt. Vi har inte haft något liknande tidigare men det är nu eller aldrig på ett annat sätt den här gången, konstaterar Bodin. 

Ni vet fortfarande inte hur många miljoner som krävs?

– Nej. Vi har till den 21 april på oss att skicka in överklagan men det handlar om ett par miljoner. Det bygger nog också på att vi kan få ner fordringarna med 80–90 procent, antingen genom avskrivningar eller nedskrivningar. Jag har kollat på hur Björklöven gjorde 2010 och det var på ett liknande sätt. De fick med flera företag och sponsorer och det är vårt mål också.

Har ni fått tag i en jurist än eller blir det i ett senare skede?

– Nej, men vi behöver ha en parallellt, en som pratar det språket. Det är en konkursförvaltare vi söker. Det är lite olyckligt med långhelg nu men till nästa vecka hoppas jag det är klart.

Under långfredagen var det kallat till möte i Himmelstalundshallen för att komma samman och välkomna nya idéer för att ta projektet vidare.

– Vi höll på länge. Jag trodde inte det skulle komma så många men vi räknade ihop det till 55 personer. Det är verkligen imponerande. Mötet mynnade ut i att vi bildade olika grupper för att dela upp arbetet. En grupp ska försöka få tag i alla fordringsägare, en annan ska pusha insamlingen från företag, den tredje ska ta fram hur vi vill att Vita Hästen ska drivas framöver och den fjärde ska sköta att få ut allt i sociala medier och så.

Skönt för dig att få avlastning?

– Haha, ja. Det är otroligt att se den här satsningen och viljan, säger Magnus Bodin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!