Petade stjärnan: "Inget jag höll med om"

Marcus Eriksson, 34, lämnades utanför laget senast. "Inget som jag kanske höll med om", säger Vita Hästens stjärna.

Ishockey 22 oktober 2019 13:55

Tony Zabel och Niklas Czarnecki förväntar sig mer av Marcus Eriksson. 

Vita Hästen-ikonen petades mot Kristianstad och var inte särskilt nöjd med att följa matchen från sidan. 

Efter tisdagens träning ger "Macke" sin syn på situationen och motiveringen bakom petningen.

– Det är väl att de inte tycker att jag har presterat tillräckligt bra. De är de som bestämmer, det är inte så mycket att göra åt det liksom. Man får kriga på och försöka göra det bästa av situationen och ta sig tillbaka, säger Eriksson.

Förvånad?

– Det tycker jag. Det var inget som jag kanske höll med om, åter igen – det är de som bestämmer. Då får man följa det, men det är bara att jobba på och ta sig tillbaka.

Blir det en väckarklocka på något sätt, eller känner man: "Jag ska visa att de har fel" eller?

– Njae, det ska jag inte säga. Jag har inte varit jättebra, men vi har haft lite tungt på slutet hela laget. Det är någon femma som fungerar här och där varje match, annars är det inte så. Jag försöker jobba på hårt varje match och göra det vi kommit överens om. Sedan tycker dom inte att det har räckt till. Då är det så, men revansch eller någonting – jag försöker gå in och göra det jag ska göra, säger Eriksson.

Niklas Czarnecki, som höll i tisdagens pass i Himmelstalund i Tony Zabels frånvaro, medger att det var en signal till hela laget att ställa över lagets största stjärna.

–Det blir väl det på pluskontot för gruppen. Att meritlistan inte spelar någon roll. Alla vet vad "Mackan" kan utföra på hockeyplan men det spelar inte någon roll. Vi måste vara i nuet och ta ut starkaste laget för kvällen, säger Czarnecki.

Och fortsätter:

– Det är likadant på backsidan. Där har vi åtta som är fräscha nu. Inga skador där heller, det är sex som spelar vanligtvis. Två får inte vara med, vilket ska gynna oss i längden. Dels får vi använda fler spelare, men konkurrenssituationen ska göra att det blir mer tryck i gruppen.

Eriksson som passerat 500 matcher i Vita Hästens tröja har bokförts för två mål och fyra assist den här säsongen.

Firma Zabel/Czarnecki anser att det finns bättre alternativ för tillfället.

– Det är otroligt tight i laget. I dag har vi fem kedjor på isen. Blomberg (Patrick) kör också. Vi har alltså 15 forwards på isen. Prestation kontra konkurrens på forwardssidan. "Mackan" har inte nått upp till den nivån som han kan spela hockey på. Inte konstigare än så. Prestation, utvecklar Czarnecki.

Eriksson:

– Jag tycker vi tappat spelet som vi hade i början av säsongen. Det har blivit mer upp och ned i prestation med. Vissa stunder är vi jävligt bra, vissa stunder inte alls. Vi har blandat och gett för mycket helt enkelt för att vi vara riktigt nöjda.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa