Nye materialaren gillar energin

Örjan Haug ska bidra med ordning och positiv stämning. "Det är väldigt mycket energi här", säger Vita Hästens nya materialförvaltare.

Norrmannen Örjan Haug är Vita Hästens nya materialförvaltare.

Norrmannen Örjan Haug är Vita Hästens nya materialförvaltare.

Foto: Johny Daagh

Ishockey2019-08-28 15:50

Veteranen Per Ledin har kallat honom för "en av de bästa skridskosliparna" i världen. Den spetsegenskapen, och en känsla för service, ordning och reda och omhändertagande, tar Örjan Haug med sig in i Vita Hästens omklädningsrum.

Den 53-årige norrmannen (som hävdar att han fortfarande är 26) har ingen egentligen hockeybakgrund. Han har bott i Malung i 14 år men efter två fina år i österrikiska Red Bull Salzburgs akademi har han hittat in i sporten. Där fick han fara kors och tvärs över världen, inte minst med det framgångsrika juniorlaget, och lärde sig värdera och uppskatta ett bra ledarskap. Han talar sig varm för den pedagogiska och konstruktiva stilen i motsats till den utpekande och diktatoriska.

Han gillar vad han har sett i Himmelstalundshallen under sommaren och försäsongen.

– Det är en speciell ishall. Det är väldigt mycket energi här med jättemycket positiv aktivitet överlag. Styrelsen, kansliet,  vaktmästare och städerskor, alla som är här är glada och positiva. Det är inga dåliga människor här. Annars finns ofta de där gringubbarna i olika hallar men här är det jättebra, säger Örjan med ena ögat ut mot isträningen.

Och journalisterna...

– Journalisterna är snälla. Vi får väl se vad de skriver sen, haha.

Hur lång arbetsvecka har man som materialare?

– Det törs jag inte berätta för dig. Det blir många timmar. Man ska jobba dygnet runt på vintern men sen har man mer fritid på sommaren, konstaterar Örjan Haug.

Karta: Himmelstalundshallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!